Simmnings VM i Budapest 2017

Mellan 14 juli och 30 juli är det dax för simmnings VM i Budapest. Är du intresserad av evenemanget? Här finns mer information.

Simmnings VM 2017 skulle ursprungligen varit arrangerat i Mexico. Dem vann nämligen lott dragningen men plötsligt visade det sig att det blev för dyrt och då beslutade de sig att ge bort möjligheten att vara arrangör. Lyckligtvis så har Ungern en mycket sport intresserad statsminister som med en gång sa att Ungern blir gärna arrangör (samma man som gärna ville att Ungern skulle arrangerat OS 2024) och där med blir Simmnings VM 2017 arrangerat i Budapest i Ungern.

För att kunna arrangera evenemanget har huvudstaden byggt en helt ny arena som heter Danube Arena. Den ligger på pest-sidan inte långt ifrån den nordligaste bron som heter Arpad bron. Hit kan man enkelt ta sig med Metro via den blåa linjen och gå av vid Arpad bron. Där ifrån är det inte långt att gå till arenan.

Det är inte bara den nya Danube arenan som kommer att användas utan även Alfred Hajos arenan som ligger på Margareta ön. Det är mycket enkelt att ta sig till denna arenan med spårvagn 4 alt. Nr 6 som går på samma spår. Gå av vid stoppet mitt ute på margareta bron för att sedan gå några hundra meter ner till arenan på margareta ön. Man kan även ta en buss från West end tågstation (Nyugati Palyaudvar) eller Arpad bron som tar dig hela vägen till margareta ön ända fram till arenan.

VM i simmning i Budapest och Ungern

Danube Arena kommer att användas för synkroniserad simning, dykning och ordinarie simning.
Alfred Hajos arena kommer att användas för vattenpolo medans några lyckliga kommer att åka till Balaton sjön där utomhus övningarna kommer att äga rum. Skulle du behöva hjälp med transport till Balaton sjön så är det bara att ta kontakt med oss så hjälper vi er med det. För att resa innom Budapest rekomenderar vi att använda vanliga taxi men för flygplats transport till ditt hotell i Budapest hjälper vi gärna till att ordna transport i förväg!

Sim grenarna kommer att äga rum i den andra delen av mästerskapet. Vattenpolo är hela tiden medans dykning och konstsim är i den första delen av mästerskapet.

Simmnings VM i Budapest 2017

Vad finns det att göra när det inte händer något under sim VM?

Om du har mycket fritid och undrar vad man kan göra i Budapest är detta några förslag från våran sida:

  • Ta fram tränings kläder och spring runt Margareta ön. Banan som går runt ön är ca 5 km och är en mycket bra upplevelse!
  • Ta en guidad tur med oss i Budapest med svensktalende guide. Se allt som denna vackra stad har att visa dig med sevärdigheter och lär känna stadens historia på en av våra privata turer med bil.
  • Om du är törstig så kanske vårt bryggeri besök är bland de bästa aktiveteterna. Smaka ungerskt öl (4 olika) få god mat serverad och ha lunch eller middag på en restaurang med bryggeri i bakrummet.
  • Hörs det fint ut med en kall vinkällare där du får en läcker middag med fem rätter och sex glas vin? Det erbjuder vi dem som tar vinrestaurangen i centrum av Budapest. Du kan läsa mer om det programmet här.

Har du lust att se båda Danube Arena och Alfred Hajos arena från Donau? Då kan du ta en båttur där du får mat och dryck serverad undertiden. För att se båda dessa är turen med fyra rätters middag den perfekta turen! Du kan läsa mer om flodkryssning på Donau här.

Då är det bara att göra sig klar tills Sim VM i Budapest. Ungrarna kommer att hejja väldigt mycket på sin stora stjärna, the Iron Lady som även är känd som Katinka Hosszu. Hon är stor stjärna så om du har lust på god stämmning bör du besöka Danube Arena en gång då hon ska ut och simma! För dig som inte kan komma till evenemanget i Budapest så hittar du mer information här hur man kan se evenemanget på din dator, telefon eller tablet här.

Har du frågor, kommentarer eller något annat är det bara att använda kommentarsfältet här nedan!

Turistsäsongen har börjat

Nu är det påsk och med det börjar den stora turistsäsongen i Budapest. Detta innebär att norska, svenska och danska turister kommer i tusentalet, och det gör också människor från resten av världen.

Budapest har mycket att erbjuda för dig som turist. Här är program som alla kan känna sig bekväma med, både stora och små. De minsta trivs naturligtvis bäst i stadsparken där de kan gå på cirkus, besöka zoo och även uppleva en nöjespark. De vuxna njuter när de badar i varma källor, se sevärdheter, smakar ungerskt vin och lära känna staden medan de är på en av våra vänliga guidade turar.

Oavsett när du kommer till Budapest, rekommenderar vi att du börja planera så snart som möjligt. Det är ganska ofta att vi är helt fullt bokad och inte har tillgängliga guider, så om du vill vara säker på att få en svensktalande guide, är det bara att ta kontakt. Er du sent ute er det bare att försöka, men vi kan inte garantera något!

Letar du efter mer information om påsk i Budapest och vad som rekommenderas att göra under påskhelgen i Budapest, kan du läsa mer om det för att fira påsk i Budapest här.

Glad påsk och god resa!

Datum för julmarknaden i Budapest i 2017

Vi har börjat 2017 och förra årets julmarknad stängde för ett par dagar sedan. Är du typen som gillar att planera långt i förväg och redan nu är nyfiken på datum för julmarknaden i Budapest i 2017?

Det är supertrevlige julmarknadar i Budapest och vi förstår att du vill få dem med dig. Just nu har vi tyvärr inte 100% förlitlig information om detta, men vi har fortfarande en viss kunskap som gör att vi kanske kan ge dig några bra tips i alla fall!

julmarknaden i Budapest i 2017

Julmarknad i Budapest 2017 (uppdaterad 6 september)

Julmarknad på Vörösmarty ter: 10 november – 31 november

Utdaterad information

Vad vi i första hand kan säga är följande:

  • Kommer du till Budapest i december är du garanterad att du de två stora julmarknaderna i Budapest, både på Vörösmarty Square och framför Stefanskyrkan är öppna.

De två stora frågorna derimot:

  • När öppna julmarknaderna i november?
  • När stänger julmarknaderna i januari?

Vi kan inte svara ännu, men vi kan tippa. Baserat på öppettider under de senaste åren har vi följande tips om detta.

Julmarknaden på Vörösmarty ter antar att vi kommer att öppna antingen 10 eller 11 November 2017. Om det inte öppnas da,  öppnar det en vecka senare. Naturligtvis är detta bara tipps från vår sida, men baserat på traditioner de senaste åren, bör det vara så. Samma julmarknad stängs antingen 1 januari eller den 7 januari.

De offisielle datorna för julmarknaderna i Budapest publiseras först i slutet av september, så du måste smeta dig med lite tålamod tills det. Så snart de publiceras, kommer vi att publicera en artikel om detta i vår blogg, och du hittar datum i våren ”vad som händer i Budapest” artikel!

Special erbjudande på guidad tur i Budapest med svensktalande guide.

Vi har precis fått en helt ny svensktalande guide och vi ger därför ett special erbjudande till de som önskar att bli med på en guidad tur! Länge har vi bara haft norsktalande guider att erbjuda våra gäster som kommer till Budapest, men nu har vi alltså en svensktalande guide. Så om du vill lära känna Budapest och uppleva Budapest med svensktalande guide så har du nu möjlighet till det!

Eftersom guiden är helt ny och inte har mycket erfarenhet ger vi ett special erbjudande på guidad tur på svenska med våran nya guide i Budapest nu. Erbjudandet gäller både för guidad tur från flygplatsen i Budapest och guidad tur med bil från Budapest.

Special erbjudande på guidad turer i Budapest med svensktalande guide:

1-2 personer:  30,000 HUF
3 personer:  34,000 HUF
4 personer:  38,000 HUF
5 personer:  42,000 HUF
6 personer:  46,000 HUF
7 personer:  55,000 HUF
8 personer:  59,000 HUF
9 personer:  63,000 HUF
10 personer:  67,000 HUF
11 personer:  71,000 HUF
12 personer:  75,000 HUF
13 personer:  79,000 HUF
14 personer:  83,000 HUF
15 personer:  87,000 HUF

Dessa priserna är cirka 30% billigare än de vanliga priserna. Om du önskar en sådan tur är det vara att ta kontakt med oss så ska vi göra så gott vi kan för att få turen arrangerad.

Julmarknaden i Budapest 2016

Hösten är här och julmarknaden närmar sig. Men när öppnas jul marknaden i Budapest? Här är datumen för jul markanden i Budapest 2016.

Det finns två väl kända jul marknader i Budapest. Den ena är belägen vid Vörösmarty torget i centrum av Budapest, medans den andra marknaden är belägen ca 400m längre bort, framför Heliga Stefans Basilikan. Båda marknaderna är vackra och du kan smaka på det Ungerska köket, dricka riktigt Ungerskt varmt kryddat vin och självklart så kan du smaka på sötsaker och andra Ungerska deserter. Vi glömde nästa bort att detta är självklart det bästa stället man kan köpa suvernirer och presenter på. Vilket datum är jul marknaderna på i år 2016 i Budapest?

Julmarknad i Budapest 2016

Julmarknad i Budapest 2016

Budapests jul marknader i 2016.

Datumen är inte 100% officiella ännu, men baserade på rykten så är det dessa datum som vi kan förvänta oss:

Jul marknad vid Vörösmarty torget: 11 november – 1 januari
Jul marknad vid Stefans Basilikan: inte känt

Vi hoppas att ni kommer att få en fantastisk vistelse i Budapest innan jul. Du hittar mer information om jul marknaderna här. Om ni vill ha en guidad tur i Budapest medans ni är i stan så klicka bara länken för mer information, eller om ni bara vill ta en vin provnings tur se då olika alternativ för vin provning och vin middag.

Internationella vin festivalen i Budapest 2016

Den internationella vin festivalen i Budapest är tillbaka i 2016 liksom förra året. Om du letar efer datumet när den äger rum så har du kommit rätt!

Den internationella vin festivalen 2016 kommer att arrangeras på Slotts området på Buda sidan och datumet för festivalen detta året är 8-11 september. Det börjar på torsdag och slutar på söndag, det kanske inte säger dig någonting men för de som har varit på festivalen tidigare år så är det en dag kortare än vanligt. Kanske är det för att inte det kommer tillräckligt med besökare? Eller varför är det en dag kortare? Vi vet faktiskt inte, men det betyder att vi får vänta tills torsdagen med vin provningen, bara torsdag till söndag!

För mer information om den internatiolnella vin festivalen i Budapest, klicka på länken!

Om du kommer till Budapest och vill få en guidad tur runt i stan med en lokal guide, ta en titt på denna artiklen för mer information.

De olympiska sommarspelen i Budapest

Är du sugen på att titta på sommar-OS i Budapest? Vill du heja på Ungern under sommar-OS?

Ungern vann totalt åtta guldmedaljer under sommar-OS i London år 2012. Ungern kommer att skicka mer än 100 deltagare till Brasilien för att delta i sommar-OS, och folket hoppas på 10 guldmedaljer . Kan de göra det?

Ungern har några stora stjärnor som deltar i sommarspelen . Den mest kända är simmare, varav Katinka Hosszú, dániel gyurta och Laszlo Cseh är de mest kända. Dessutom har de stora lag som spelar i vattenpolo både för män och för kvinnor.

Om du vill titta på sommar-OS på TV på nätet läsa instruktionerna på svensktvutomlands.com.

De flesta restauranger och pubar i Budapest kommer att sända de viktigaste händelserna från sommar-OS på storbildsskärmar . Du kan också titta på sommar-OS på M4 i Ungern i hotellrummet .

Var kan jag titta på EM i fotboll i Budapest?

Ska du besöka Budapest mellan 10 juni och 10 juli? Vill du titta på fotbollsmatcher live från Frankrike medan du bor i Budapest? Här hittar du all information du behöver.

Låt oss först försäkra er om att det kommer att vara mycket lätt att titta på EM i fotboll i Budapest. Först och främst eftersom ungrare älskar fotboll och för det andra för att Ungern faktiskt kommer at spela i turneringen. Detta kommer att vara första gången dom spelar i en internationell turnering så här i över 30 år. Men, vär kan du titta på matcher i Budapest från början i Euro 2016 med öppningsmatchet mellan Frankrike och Rumänien den 10 juni.

Titta på EM i fotboll i Budapest

Generellt kan man säga att du kan titta på matcherna överallt. Under EM i fotboll kan du förvänta att nästan alla restauranger kommer att ha stora skärmar som visar fotboll eller så kan du helt enkelt besöka ett café eller pub och titta på fotbolls EM der. Men om du vill titta på matcher på en plats där du kommer att vara tillsammans med massor av andra fotbollsfans, så ska du förmodligen vill besöka en av följande platser:

1) Titta på EM i fotboll utomhus

Den coolaste stället att titta på Euro 2016 kommer att vara på Szabadsag ter, ett vackert torg ligger mellan det ungerska parlamentet och S: t Stefanskyrkan. Här har du en fantastisk stor skärm, massor av ställen där du kan köpa snacks och drycker och det kommer att packas med människor som älskar fotboll. Vi skulle gå här!

2) Titta på EM i fotboll inomhus

Om du vill titta på Euro 2016 inomhus (kanske blir det mycket varmt utomhus), då kan du naturligtvis besöka en sports pub i Budapest. Här hittar du namn och adresser till några populära sportbarer:

– Champs: Dohany Utca 20
– John Bull Pub: Apaczai Csere János u. 17
– Beckkets: Liszt Ferenc tér 11.

3) Titta på EM i fotboll i hotellrummet

Alla matcher under Euro 2016 kommer att sändas på den ungerska nationella TV, vilket innebär att du förmodligen har de kanaler du behöver i ditt rum. Leta efter M4 när du växlar mellan kanalerna och du bör kunna titta på Euro 2016 matcher där.

4) Titta på EM i fotboll på nätet

Om du vill titta på EM i fotboll på nätet medan i Budapest, då det finns flera sätt som du kan göra det. Du kan läsa mer om att titta på EM i fotboll på nätet på ipaddressguide.org eller på svensktvutomlands.se.

Vi önskar dig en mycket trevlig vistelse i Budapest!

Julmarknader i Budapest 2015

Julen närmar sig och tidet för julmarknader är här. I Budapest finns två stora julmarknader, som båda har öppnat och kommer att vara öppet fram till den 1 januari och 7 Januari 2016.

Julmarknader i Budapest

Den största och mest berömda julmarknaden i Budapest ligger på Vorosmarty platsen. Detta öppnade den 13 november 2015 och kommer att vara öppen fram till 7 januari, 2016.

Den andra marknaden ligger före Stefans kyrka i Budapest och det öppnar den 27 november och kommer att vara öppen till den 1 januari 2016.

På båda marknaderna kan dricka varmt vin, äta korv, köpa julklappar och lyssna på julmusik. Båda julmarknaderna har underbar atmosfär och är vackert upplyst på kvällarna. Var medveten om att det kan bli kallt i Budapest på eftermiddagarna, så är det ofta under 0 Celsius när solen går ner (som händer runt omkring 16.30).

Om du vill värma upp på hotellrummet med en bra julefilm på Netflix kan få tips för sådana filmer i följande video på YouTube.

Om du hellre vill dricka ungerskt vin och smaka ungersk mat, eller kanske gå på ett bryggeri besök, kan du läsa om dessa aktiviteter i vår Budapest-guide.

God resa till Budapest och God Jul!