Aszu

Aszu är namnet på vad vi lugnt kan kalla en bättre restaurang i centrala Budapest. Den ligger nära Stefanskyrkan och här får du mat på tallriken som får anses vara gourmetklass.

Aszu-namnet kommer från Tokaj, eftersom det mest kända ungerska vinet heter Aszu och kommer från Tokaj. Det här är ett sött vitt vin, och det betyder att de på restaurangen är särskilt välutbildade i att servera mat som passar bra till ungerska viner (från Tokaj), men om du inte är vindrickare eller inte dricker sött vin finns du behöver inte oroa dig… de har mycket annat och du behöver inte dricka sött vitt vin om du inte vill!

På menyn finns många traditionella ungerska rätter (som gulaschsoppa), men allt görs med omsorg och här är det inte överfyllda tallrikar som det är på många ungerska restauranger utan det som kommer ut på tallriken smakar otroligt gott. En varmrätt kostar någonstans mellan 80-150 NOK och ett glas vin kostar mellan 30-60 NOK. Så det är inte det billigaste du hittar i Budapest, men det är definitivt ett av de bättre ställena att äta på i Budapest.

Skulle du vilja prova? Vill du ha en bordsbokning är det bara att besöka bordsbokningssidan så ordnar vi detta åt dig (kostnadsfritt såklart) och då kan du se fram emot utsökt ungersk mat.

Boka bord på Aszu i Budapest

Aszu restaurang Budapest

Sas utca 4, 1051 Budapest

Aszu-bilder

Share