Biografer

Om du är intresserad av att gå på bio under din vistelse i Budapest, så finns det ett stort utbud i stan. Den största biografkedjan i Budapest heter Palace Cinemas, men det finns andra som Sugar cinema och Cinema City också. Förutom dessa finns det ett flertal kultur biografer som erbjuder filmer med ett mer kulturellt värde.

Den här artikeln är inte uppdaterad. Ganska mycket har förändrats de senaste åren.
Du kan se en helt uppdaterad artikel om de olika biograferna i Budapest och priserna på biobiljetter i den här artikeln.

Palace Cinema Westend

Den mest popular av alla biografer I Budapest är Palace Cinema i shopping centret West End. Där finns 14 dukar, och de börjar visning kl 10 på morgonen och håller på ända fram tills midnatt. Vid vissa speciella tillfällen erbjuder de premierer som börjar kl 00.01. Biografen ligger i norra änden av Westend, på översta planet. På hemsidan till Palace Cinemas nedan kan man också se visningstider för alla Palace Cinemas i hela staden. Användbar infromation:
Biljett pris: 1350 Ft (990 för studenter)
Hemsida: https://www.palacecinemas.hu/ (Välj engelska i högra hörnet)

OBS: Filmer märkta med “Sub eller “F” har textremsa ; “Dub” betyder dubbad till Ungerska och “Hu” betyder att filmen visas på Ungerska(Orginal språk)

Cinema City Arena Plaza:

Om du vill gå till den modernaste biografen i stan så ska du gå till Arena Plaza. Där erbjuder Cinema City 23 olika dukar, 17 normala och 5 VIP dukar där man kan få mat inan man ser filmen och mycket komfortabla stolar, och 1 IMAX duk där man kan se 3D filmer.

Användbar information
Biljett pris: 1350 Ft (990 för studenter)
Hemsida: https://www.cinemacity.hu/ (Denna sidan fungerar inte så bra, men försök!)

Övriga biografer

För de som vill besöka andra biografer har vi lite mer information.

Vid Örz Vezér torget, slutstation av röd metro linje, så ligger Arkad Shopping center och IKEA. Mellan dessa två ligger Sugar (Mozi) Cinema. Här hittar du deras hemsida: https://www.sugarmozi.hu/ (endast på ungerska)

Corvin Cinema är en gammal biograf, även känd som en plats av betydelse under revolten mot kommunismen 1956. Om du vill besöka Corvin besök deras ungerska hemsida på: https://www.corvin.hu/.

Bilder: Bio i Budapest

Share