Termalbad

En av sakerna i Budapest är mest kända för stadens varma källor. Fra jorda kommer det upp varmt vann, fullt av mineraler som är sunne och goda för kroppen. De mest kända badene är Szechenyibadet i Byparken, och Gellertbadet, en del av Gellert hotellet.

Szechenyibadet är det som ofta är avbildat i turistbøker, där äldre menn spelar sjakk i vannet. Det finns flera utomhuspooler, och även många inomhusbassänger. Dessa ska ha god effekt på folk som sliter med revmatisme och leddgikt. Gellertbadet har också utomhus och inomhuspooler, och liknar i stor grad på Szechenyibadet, bortsett från att priserna är lite dyrare.

En inngangsbillett på Szechenyibadet kostar ca. 400 SEK, eller i ungarske pengar lite över 12 000 Forint. Detta badet är öppet från 06.00 till 22.00 varje dag.

Vill du köpa ingångsbillett till Gellert eller Szechenyibadet i Budapest? Bruk lenken nedan.

Vill du besöka ett av termalbaden i Budapest? Köp dina biljetter online idag.

Mer om de forskjellige badene i Budapest

Gellertbadet

Gellertbadet
På Hotel Gellért hittar du det berömda Gellért-badet och Gellért Spa. Spaet är en del av badkomplexet. När turister kommer...

Read more ...

Rudas termalbad

Rudas termalbad
Drömmer du om att besöka ett termalbad när du är i Budapest? Vill du kombinera varma källor, bastur och pooler...

Read more ...

Szechényi badet

Szechényi badet
En av mina personliga favoriter i Budapest är Széchenyi Fürdő, även känt som Széchenyi Thermal Bath. Det är inte bara...

Read more ...

termalbad i budapest
Share