Rudas termalbad

Drömmer du om att besöka ett termalbad när du är i Budapest? Vill du kombinera varma källor, bastur och pooler med en fantastisk utsikt över Donau och Frihetsstatyn vid Gellert Hill? Rudas termalbad kan vara precis vad du har letat efter.

Rudas termalbad kombinerar känslan av ett traditionellt ungerskt termalbad med en fantastisk strandupplevelse när du njuter av solterrassen på byggnadens tak. Det finns flera inomhuspooler med temperaturer mellan 32 Celsius och 42 Celsius, och det finns även en stor pool för den som vill bada i lugn och ro. Om du gillar ännu högre temperaturer, finns det flera bastur av alla slag, en saltkammare och ett ångbad. Rudas har också ett turkiskt bad som har en lång historia.

rudasbadet

Badet byggdes 1550 under det osmanska styret. Det har en rik historia och är ett av få turkiska bad som finns kvar i Budapest. Det har genomgått ett stort renoveringsarbete, men det turkiska badet ger fortfarande en autentisk gammal turkisk badupplevelse.

Av många anledningar har Rudas termalbad levt i skuggan av det mer kända termalbadet Szechenyi och Gellert-badet, men många turister kommer att tycka att Rudas-upplevelsen är ännu bättre. Varför är det så? Vilka är nackdelarna och fördelarna med Rudas?

Nackdelarna och fördelarna med Rudas termalbad i Budapest.

Varför bör du överväga att besöka Rudas termalbad när du kommer på besök? Här har du några av de främsta anledningarna.

 • Det ligger i centrala Budapest, vilket gör det lätt att komma åt om du bor i Budapests centrum (inte långt från Gellert-badet).
 • Det är inte lika känt som Szechenyi-badet och Gellert-badet. Som ett resultat är det färre turister och det kanske inte känns lika trångt.
 • Priserna är ganska lika, men Rudas är ändå lite billigare än de andra två kända baden.
 • Badet har en fantastisk solterrass med sängar där du kan koppla av, sova, njuta av terrasspoolen, och njuta av utsikten mot Elisabethbron, Donau, Gellertkullen, Frihetsbron och andra skönheter. Som ett resultat är det helt klart badet i Budapest med den bästa utsikten!
 • Badet har barer bredvid poolen på solterrassen. Där kan du köpa öl och andra drycker, som du kan ta med dig när du går in i poolen på solterrassen.
 • Rudas har en egen restaurang, som man kommer in direkt från termalbadet. Här kan du äta en smakrik gulaschsoppa och andra traditionella och smakrika ungerska rätter. Det gör det enkelt att tillbringa en hel dag i komplexet.
 • En del av Rudas-komplexet är ett autentiskt turkiskt bad från århundradens historia.
 • Varje fredag och lördag kan du komma till Rudas för nattnöje mellan 22:00 och 03:00. Njut av termalvatten, utsikten från terrassen och Budapest på natten samtidigt!

Det finns många anledningar att besöka Rudas-badet. Finns det några minus om man jämför det med Szechenyi och Gellert-badet?

 • Den har bara en utomhuspool, och den är inte särskilt stor. Som ett resultat kommer du att ha mycket mer utrymme och ett större utbud av utomhuspooler om du besöker Szechenyi-badet eller Gellert-badet.
 • Det turkiska badet är endast tillgängligt för män vissa dagar (och tider) och för kvinnor endast vissa dagar). Det är öppet för alla från öppet till att badet stänger på lördagar och söndagar och större delen av dagen på torsdagar och fredagar.
 • En del kanske säger att entrén är dyr. Men om du tänker på det faktum att du kan tillbringa hela dagen i komplexet, får du fortfarande ett mycket långvarigt och högkvalitativt program för pengarna.
 • Termalbadet kräver att alla gäster är 14 år eller äldre.
rudas burger

Rudas öppettider

 • Måndag – söndag: kl. 06.00 – 20.00
 • Fredag – lördag: 22:00 – 03:00 (utöver de normala öppettiderna)

Rudas priser

Priserna kommer säkert att ändras i framtiden, men vi kommer att försöka hålla dem uppdaterade.

 • Vuxen entré vardagar: 8 600 HUF
 • Entré för vuxna på helger: 12 200 HUF
 • Nattbad (fredagar/lördagar): 12 200 HUF

Biljetter online: Vill du köpa din biljett online och kombinera den med en trerätters lunch eller middag i Rudas? Du kan läsa mer om programmet och köpa dina biljetter och hoppa över kön här.

Rudas termalbad information

Adress: 1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Hur tar man sig till Rudas med kollektivtrafik? Du kan nå komplexet med följande spårvagnar och bussar.

Spårvagn: 19, 41, 56, 56A
Buss: 7, 8E, 108E, 110, 112

Rudas termalbad bilder

Share