Szechényi badet

En av mina personliga favoriter i Budapest är Széchenyi Fürdő, även känt som Széchenyi Thermal Bath. Det är inte bara en av mina favoriter, utan favoriten hos tusentals och hundratusentals människor. Som ett resultat är detta komplex i stadsparken, bredvid State Cirucs, Zoo och andra fantastiska aktiviteter, ett av de mest populära programmen bland turister i Budapest.

Innan du anländer till Budapest kanske du undrar vilket termalbad du ska besöka, och många funderar på om de ska besöka Gellért Fürdő eller Széchenyi Fürdő. Om du har samma fråga, läs följande artikel: Gellért Bath eller Széchenyi bath: Where to go?

Széchenyi Fürdő har två huvudentréer för gäster som anländer. Själv brukar jag använda den som vetter mot Statscirkusen, men om du kommer från slottet Vajdahunyad kan du använda entrén som vetter åt det hållet istället. Széchenyi Fürdő (Fürdő, ett ungerskt ord som betyder bad på engelska) är öppet från 6.00 på morgonen till 22.00 på natten och ingången är cirka 12 000 HUF.

På nationella helgdagar, under jul, påsk och den 1 januari håller termalbadet öppet för det mesta, så på dagar då få Budapest-aktiviteter är öppna och tillgängliga är Széchenyi Fürdő normalt ett bra alternativ.

Termalbadet har tre stora utomhuspooler. Den varmaste av poolerna har en temperatur på 37 eller 38 Celsius (100 Fahrenheit) och ett djup på 115 cm. Den har samma temperatur hela året. På insidan av badanläggningen finns massor av pooler (ca 15) med olika temperaturer, men det är mindre pooler men ändå väldigt njutbara. Det finns också bastu på insidan av komplexet, och om du vill ha massage finns det flera alternativ på Széchenyi Fürdő. Vid ankomsten kan du till exempel beställa en aromavslappningsmassage, en pedikyr, eller en SPA-avgiftning. Vissa andra behandlingar finns i badet, men dessa är de mest populära behandlingarna.

Termalvattnet innehåller massor av mineraler; kalcium, magnesium, hydrokarbonat (innehåller även natrium och sulfat, med ett betydande innehåll av fluor och metaborsyra). Således poolerna är mycket friska.

Låter bra, eller hur? Människor som kommer till Budapest med små barn är ibland skeptiska till Széchenyi Fürdő, eftersom de fruktar att deras barn kommer att bli uttråkade när de är där. Det är inte alls sant. Barn älskar Széchenyi, och jag har ofta träffat föräldrar som besöker termalbadet flera gånger när de var i Budapest, på begäran av deras barn.

Szechenyi Termal bad information

Öppet tider: 6-22
Adress: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 11.
Metro station: Szechényi Fürdõ (Gul metro linje)

Biljetter: Köp online her.

Bilder: Szechényi Badet

Share