Blog

Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine kommer till Sziget 2023!

Sziget-festivalen är den största festivalen i Ungern varje år. I 2022 var Justin Bieber festivalens största namn, och i 2023 kommer det största namnet att vara Billie Eilish. Sziget-teamet släppte den första gruppen med namn på artister och band som kommer till Sziget 2023 den första dagen i december 2022, och det finns redan många fantastiska namn på listan.

Vi skrev om Sziget 2023 för några veckor sedan. Festivalen var sedan tänkt att starta den 9 augusti och avslutas den 14 augusti. Men när de fick reda på att Billie Eilish kunde komma för att göra en konsert, flyttade de hela festivalen en dag för att få saker att fungera. Som ett resultat kommer festivalen att arrangeras mellan 10 augusti och 15 augusti 2023.

Vem kommer till Sziget 2023?

Listan över artister som släpptes den 1 december är bara en första lista och fler namn kommer att läggas till senare. Men vi kan redan se massor av fantastiska artister på listan. Som ett resultat kan du säkert boka dina flygbiljetter och köpa din Sziget-biljett för 2023 redan.

Nedan kan du se listan över namn som släpptes den 1 december.

Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, Imagine Dragons, Sam Fender, Niall Horan, YUNGBLUD, Föl, Diplo, Jamie xx, M83, Moderat, Sven Väth, Mimi Webb, Nothing But Thieves, Two Feet, Viagra Boys, Amyl And The Sniffers, 070 Shake, TV Girl, Dixon, Uncle Waffles, Frank Carter & The Rattlesnakes, Baby Queen, The Comet Is Coming, Easy Life, Youngr, Los Bitchos, Destroy Boys, Kelly Lee Owens (DJ-set), Mall Grab , Partiboi69, Parra For Cuva, Jungle By Night, yuné pinku (DJ-set) och Hannah Grae

Ta en titt på vår Budapest-kalender.

Vill du ta reda på vad som händer i Budapest när du kommer för att besöka staden? Eller letar du efter ett speciellt program och kanske vill du göra detta evenemang till fokus för din resa till Budapest?

Om du gillar att springa, så arrangeras det flera maratonlopp i Budapest varje år. Skulle du hellre dricka vin? Då kan du komma till Budapest för den årliga vinfestivalen i Slottsområdet (i september) eller kanske till Rozalia-festivalen i juni?

Det finns många alternativ. Vi har precis uppdaterat vår Budapest-kalender med information om ganska många kommande evenemang under 2023. Gå med andra ord över till kalendern för att ta reda på vad som händer i Budapest!

Vi hoppas att du kommer till Budapest 2023. Och om det fortfarande är 2022 när du läser den här artikeln, glöm inte att de fantastiska julmarknaderna i Budapest redan har öppnat!

Välkommen till Budapest igen!

Vi har fått en del frågor den senaste tiden från personer som missat uppdateringar på vår sida och som därför också undrat om vi fortfarande hjälper turister som kommer till Budapest. Svaret på den frågan är väldigt enkelt. Vi är fortfarande aktiva och vi hjälper gärna till med transport till och från flygplatsen i Budapest, men bordsbokningar på restauranger, med bokning av flodkryssningar på Donau, och även med guidade turer på norska i Budapest.

Det är med andra ord bara att titta runt och hittar du något av intresse är det bara att höra av sig. Det ska tilläggas att ganska mycket har förändrats på grund av covid, vilket gör att flera av programmen på den beskrivna hemsidan faktiskt inte längre är tillgängliga då platsen där vi arrangerade bryggeribesöket har stängt och en av restaurangerna där vi hade vin middag med fem rätter och sex glas vin har också stängt. Med anledning av detta arbetar vi med att ta in nya erbjudanden

budapest covid
Välkommen till Budapest igen!

Det finns också flera av flodkryssningarna på Donau som har färre avgångar, och som folkloreprogrammet ännu inte har startat (men det kommer med största sannolikhet att bli under sommaren). Men det kan med andra ord finnas saker du läser om på vår hemsida som fortfarande inte är hundra procent uppdaterade och tillgängliga, men i så fall meddelar vi dig i de mejl vi skickar efter att vi fått olika förfrågningar.

Hur som helst, prova det så låter vi dig veta om det är något som inte kan göras!

Då återstår bara att välkomna er alla till Budapest igen!

Ps: Det finns ingen masktjänst i Budapest (förutom på sjukhus) och det finns heller inget krav på vaccinpass någonstans. Med andra ord kan du glömma covid och bara njuta av livet medan du är i Budapest

Har du fått ett Covid-vaccin? Kom till Ungern och njut av livet!

Bor du i ett EU-land? Har du fått dina vacciner och nu har du ett giltigt vaccinationspass? Om ditt svar på dessa frågor är ja, är du för närvarande mycket välkommen att besöka Budapest.

Att resa inom EU har blivit mycket lättare sedan den 1 juli, och detsamma gäller för människor som vill besöka Budapest. Om du har ett vaccinationspass kan du resa in i landet utan att behöva gå i isolering. Du kan resa direkt från flygplatsen till ditt hotell och senare gå på gatorna i Budapest, dricka en kaffe, smutta på ett glas Tokaj-vin och sedan äta en fin Goulash i en restaurang i Budapest.

budapest covid

Sedan 4 juli behöver ungrare inte längre bära en mask inne i butikerna. Det finns ingen garanti för hur länge dessa regler kommer att förbli så här, men förhoppningsvis är det värsta över och turismen kommer att återgå till det normala inom inte så länge.

Vad händer om jag kommer med barn?

Vuxna med vaccinationspass kan ta med sina barn. Barn under 18 år som reser med vaccinerade vuxna behöver inga ytterligare tester eller vaccinationer för att komma in i landet.

Vad händer om jag inte har ett certifikat?

Om du har gått igenom COVID under de senaste 6 månaderna och har officiella dokument för att bekräfta det, har du fortfarande rätt att komma in i landet utan att behöva vara i karantän.

Om du inte passar in i någon av grupperna ovan är det bäst att stanna hemma och få en vaccination!

Vill du veta ännu mer?

Du hittar den officiella informationen om att komma in i Ungern på http://www.police.hu/en/content/information-on-general-rules-of-border-crossing

Informationen kan vara lite svår att förstå, men om du läser den igenom ett par gånger bör du hitta alla svar du behöver!

Ungern öppnar för ungrare – Vad sägs om resten av världen?

Ungern ligger långt före de flesta andra EU-länder när det gäller att vaccinera befolkningen. Detta beror på att de hittills har använt fem olika vacciner, inte bara AstraZeneca, Pfizer och Moderna, utan också det kinesiska vaccinet Sinopharm och det ryska vaccinet Sputnik. Premiärminister Viktor Orban har sagt att när nationen når 4 000 000 vaccinerade kommer biografer, restauranger, teater och liknande aktiviteter åter att göras tillgängliga för vanliga ungrare. Ungern förväntas nå fyra miljoner vaccinerade under de kommande 3-4 dagarna (före den 2 maj).

Med andra ord, Ungern håller på att öppna sig för ungrare. Men när öppnar Ungern så att turister kan besöka och njuta av en riktig gulaschsoppa, en flodkryssning på Donau eller kanske en vinprovning med läckra viner från Tokaj?

Det är svårt att förutsäga detta, men det verkar som om det blir relativt enkelt för turister som har vaccinintyg att kunna besöka landet. Vaccinintyg är också viktiga för ungrare som vill gå på fotbollsmatcher, restauranger, teater och liknande, eftersom det är mycket möjligt att de kräver att du vaccineras för att kunna gå till sådana evenemang. Under fotbolls-EM i sommar är det till exempel ett krav att alla åskådare på Puskas Ferenc Stadium måste vaccineras. Och ja, det kommer att finnas minst tre matcher i Ungern under sommarens fotbolls-EM, vilket i sin tur leder till en tillströmning av turister från andra nationer som kommer att heja på Portugal, Frankrike och Tyskland som kommer att spela gruppmatcher i Budapest ( mot Ungern).

Vaccineras om du vill undvika problem!

För de som reser med flyg är inträde till andra nationer inte så lätt just nu. Negativa tester krävs ofta i förväg, liksom några dagar efter ankomsten till ett land innan de får ströva fritt runt i landet. Vi vet ännu inte 100% säkert hur sommaren kommer att se ut i Budapest och Ungern, men om du vill undvika problem och onödiga tester vid gränsen är det viktigt att vaccineras, liksom att ha ett vaccinintyg med dig på resan.

Vi som arbetar med turister hoppas uppriktigt att saker snart kommer att återgå till det normala. Men det viktigaste är att vi tar hand om oss själva och varandra.

Nu är det möjligt att besöka Ungern igen!

Från midnatt den 18 juni, det vill säga från 19 juni, är det återigen möjligt för nordmän att besöka Ungern. Det finns inget behov av karantän efter ankomst, så resan kan gå direkt till närmaste restaurang där du kan njuta av en god gulashsoppa, eller kanske dricka ett glas söt vitt vin från Tokaj.

Budapest
Källa: Pixabay

Detta händer samtidigt som Ungern öppnar gränserna för alla EU-medborgare såväl som från Island, Schweiz, Serbien och från Liechtenstein.

Naturligtvis vet vi inte hur länge denna frihet kommer att pågå, men om det inte finns någon annan våg i höst hoppas vi att detta är den nya normalen och att man fritt kan resa till och från Budapest och Ungern utan problem!

Det betyder också att du kan njuta av en båttur på Donau, boka en läcker medeltidsmiddag på Sir Lancelot, eller kanske smaka på lite utsökt vin och äta god mat på en av våra populära vinmiddagar! Naturligtvis kan vi också hjälpa till med flygplatsupphämtning för dem som vill ha hjälp med detta.

Välkommen tillbaka till Budapest!

Är det möjligt att besöka Budapest nu?

Många söker information om huruvida det är möjligt att besöka Budapest och Ungern just nu. Är det möjligt för svenskar att besöka Budapest? Får du komma in i Ungerns gränser? Behöver du gå i karantän vid ankomst?

Är det möjligt att besöka Budapest nu?

Det förändras ganska ofta, men för närvarande får inte norrmän komma in i Ungern (såvida de inte är på en officiell affärsresa).

Ungrare som bor i Sverige får komma in i Ungern, men de kommer att behöva ange en 14-dagars karantän vid ankomst till landet.

Om du vill besöka Ungern som turist, måste du vänta.

För mer information om vem som kan komma in i Ungern och inte, besök www.budapestguide.org.

Budapest är öppet för turister igen

Budapest öppnar igen för turister. Som ett resultat kan du återigen njuta av en båttur på Donau, och du kan återigen besöka alla dina favoritrestauranger i Budapest.

Detta är goda nyheter för alla som vill komma och besöka Budapest under de kommande veckorna och månaderna. Vi har nyligen fått nyheter från många restauranger, och de berättar alla att de öppnar igen. De följer alla regler och förordningar, vilket innebär att servitörer var masker och handskar (ofta), och de har också gjort ändringar för att gästerna ska kunna behålla det avstånd som behövs.

Budapest

Om du vill njuta av en båttur på Donau med mat kan du också fixa det. Letar du efter en flygplatstransfer, gör vi redan det. Så om du behöver en taxichaufför som hämtar dig på Budapest flygplats och kör dig till hotellet, låt oss bara veta.

Inte alla är välkomna till Budapest

Innan du kommer till Budapest, se till att du kontrollerar reglerna när du kommer till Budapest från ditt land. Om du bor i Slovakien, Österrike, Slovenien eller i Tjeckien kan du enkelt besöka Budapest, och du behöver inte ens gå in i en 14-dagars karantän vid ankomst.

Men om du bor i Sverige och vill komma till Budapest, eller kanske någon annanstans, är en karantän vad du kan förvänta dig, och det kommer att förstöra din semester. Med andra ord, se till om du får besöka Budapest innan du kommer.

Om du har några kommentarer eller frågor eller behöver hjälp med att ta reda på vilka regler som gäller för dig, skriv en kommentar!

Koronaviruset i Ungern – Är det möjligt att besöka Budapest? (Uppdaterad 18 juni)

Är det säkert att besöka Ungern? Är det möjligt att besöka Ungern? Bör du vara orolig innan du reser till Budapest? De senaste uppdateringarna om coronavirus i Ungern!

Många är oroliga på grund av coronavirus. Men är det säkert att besöka Ungern mitt i detta? Vad tycker det ungerska folket om koronaviruset? Här kan du läsa de senaste nyheterna och informationen om viruset och dess status i Ungern.

Artikeln uppdateras ofta, så kom bara tillbaka för de senaste uppdateringarna.

Koronaviruset i Ungern

De senaste nyheterna om Coronavirus i Budapest

Välkommen tillbaka – 18 juni

Från den 19 juni kan alla EU-medborgare såväl som människor från Norge, Schweiz, Liectenstein, Serbien och Island komma till Ungern. Det betyder att det återigen är möjligt att besöka Budapest och Ungern och att det inte finns behov att karantänera efter ankomst.

Mer information i den här artikeln.

Budapest öppnar – 3 juni.

Många av de företag som gör båtturer på Donau är öppna igen. De flesta restauranger i Budapest är öppna igen. Med andra ord kan du ha en god tid och besöka Budapest och njuta av den berömda gulashsoppan och mer om du kommer till Budapest just nu.

Men var uppmärksam på reglerna, eftersom du fortfarande kommer att behöva ange en 14-dagars karantän om du anländer från många länder.

När kommer turisterna till Budapest igen? – 29 maj.

Restauranger får nu öppna, inte bara med kunder utanför, utan också inuti byggnaden. Servitörerna måste bära en mask. Ungern har också gjort ett avtal med Slovakien, Österrike och Tjeckien, vilket gör resor mellan nationerna enklare utan kravet att spendera tid i karantän när du besöker de andra länderna. Naturligtvis är reglerna inte 100% lätta att förstå, vilket innebär att du fortfarande bör vara försiktig och be om ytterligare hjälp innan du planerar din resa.

Än en gång öppnar Budapest och så är Ungern. Men det finns fortfarande några fler saker som måste göras innan Ungern helt öppnar upp för turister.

Budapest öppnar igen – 18 maj.

Det har gått ett tag sedan vår senaste uppdatering. Inte mycket har hänt. Budapest har varit inlåst, men från och med idag kan restauranger (utomhusområden), butiker, gallerior och liknande områden öppna igen. Det finns fortfarande behov av att hålla ett avstånd på 1,5 meter och en mask krävs. Utanför Budapest har det varit så här i en vecka och förhoppningsvis kommer Budapest att återvända till “normalt” innan sommarsäsongen och turister åter kan komma till Budapest.

Det förväntas komma en andra våg av viruset i september, men flygbolagen kommer att starta sina flygningar mellan Budapest och andra destinationer igen.

Sakerna förändras inte mycket – 24 april.

Det är snart 2500 personer som är smittade med viruset i Ungern. Regeringen tror att viruset kommer att toppa omkring den 3 maj. Rykten säger att skolan kan öppna igen senare i maj, men ingenting har sägs ännu säkert.

Antalet växer – 15 april.

Vi uppdaterar inte den här artikeln så ofta längre, eftersom det inte händer mycket. Antalet har ökat den senaste tiden. Vi såg 200 nya fall på en dag förra veckan, men i allmänhet är antalet mellan 50 och 100 varje dag. Det totala antalet smittade i Ungern är nu 1579.

Många populära platser i Ungern är stängda för turister. Som ett resultat får du inte besöka Szentendre, andra populära platser längs Donau och många andra platser.

Endast 11 nya fall under det senaste dygnet – 6 april.

Antalet personer med koronavirus i Ungern ökade till 733 på söndagen. Men på måndagsmorgonen har antalet “bara” vuxit till 744. Det betyder att 11 nya fall har diagnostiserats under 24 timmar. Vissa tror att det låga antalet beror på få test, eller fungerar de ungerska begränsningarna faktiskt? Glöm inte, gatorna och turistattraktionerna är nästan tomma. Fler bilder kommer att publiceras senare idag.

Uppdatering 3 april

Antalet smittade är nu 625. Det är en tillväxt på 40 personer sedan igår (när antalet var 585). Om du vill titta på några bilder från tomma turistattraktioner i Budapest på grund av coronavirus, kolla den här artikeln.

Restauranger är oftast stängda i Budapest, och endast människor från Ungern eller personer med arbetstillstånd i Ungern får komma in i landet.

April är här! – 1 april.

Våren har kommit till Budapest och färgerna är vackra. Tyvärr finns det inga turister i Budapest som kan glädja sig över vad de ser. Men eftersom ungarna fortfarande får gå en hälsosam promenad besöker vissa ungrare till och med Gellert-kullen för att njuta av den vackra utsikten och färgerna.

Coronavirus i Ungern – 30 mars.

Från måndag 30 mars är antalet personer med koronavirus i Ungern 447. Det är en ökning med 39 sedan söndagen. Sjukhus förbereder sig för en massiv invasion av patienter. Med andra ord förväntas antalet växa snabbare de kommande dagarna och veckorna.

Det nya numret är 300 – 27 mars.

Det officiella antalet människor i Ungern med koronaviruset är 300. Enligt landets ledning tror de att viruset kommer att nå topp i juni. Med andra ord kommer saker och ting inte att återgå till det normala inom en snar framtid.

Ungern kommer att vara i rikstäckande karantän från och med den 28 mars.

Antalet växer dagligen – 26 mars.

Det finns nu 261 personer som diagnostiserats med covid-19-viruset i Ungern. Viruset kan hittas i alla kommuner i Ungern (totalt 19).

Tio döda på grund av viruset hittills – 25 mars.

Från den 25 mars har totalt 10 personer dött på grund av koronaviruset i Ungern. Antalet personer som diagnostiserats med viruset är 226. Turismen är död, vilket betyder att det inte finns några turistaktiviteter i Budapest, även om många butiker är öppna fram till kl. 15.

Uppdaterad statistik – 24 mars.

20 personer har diagnostiserats med coronavirus sedan igår. Det totala antalet dödsfall är 8.

Antalet växer – 23 mars.

Det finns nu 167 personer som diagnostiserats med koronaviruset i Ungern. Det är en ökning med 36 personer sedan igår, den största ökningen på en dag hittills. 16 personer är “läkt” från viruset, medan 7 personer har dött på grund av viruset.

Coronavirus i Ungern den 23 mars.

Från och med idag kommer det att vara lättare att testas för coronavirus, eftersom fler läkare bör kunna ta blodprovet och skicka det till laboratoriet. Om det händer kommer antalet sannolikt att växa snabbare i c

Största ökning hittills – 19 mars.

09:00 – Antalet smittade i Ungern är nu 73. Många människor arbetar hemifrån och väljer därför isolering för att skydda sig själva och familjemedlemmar. Är du också i isolering? Här kan du se 11 filmer och tv-serier som är värda att titta på Netflix eller läsa mer om vad som är värt att titta i den här artikeln.

06:15 – Gårsdagens tillkännagivande handlade inte om vad de flesta förväntade sig, att vi inte får gå på gatorna med inget syfte alls. Istället handlade det om ekonomi och att människor kommer att få mycket bättre villkor på sina lån fram till slutet av året.

Butiker i Budapest består av mjöl, socker, toalettpapper och liknande produkter. Du kan ha tur och hitta något då och då, men i allmänhet är det svårt att hitta!

Shopping i Budapest

Vad händer idag? – 18 mars.

15:30 – Tillkännagivandet kom men utan ljud. Så bara de som kan läsa läppar vet vad meddelandet handlade om. Vi måste vänta lite mer innan vi vet vad Viktor Orban sa.

14:00 – Antalet personer som diagnostiserats med Covid-19-viruset är nu 58. Inget mycket har hänt sedan igår, men klockan 15 kommer den ungerska premiärministern att lämna ett viktigt tillkännagivande. Det förväntas att han kommer att berätta för folk att de inte längre får gå utanför, förutom när de behöver mediciner, matvaror eller när de går på jobbet. Vi kommer att uppdatera artikeln när tillkännagivandet har gjorts.

Inga fler turister – 17 mars.

08:30 – Antalet personer smittade av Covid-19-viruset i Ungern är nu 50.

06:45 – De ungerska gränserna är nu stängda för turister. Endast människor från Ungern får komma in i landet.

De flesta restauranger i Budapest kommer att vara stängda från och med idag. Sir Lancelot, Karpatia, Aszu och andra restauranger som har försökt hålla öppet kommer inte längre att kunna göra det efter förordningen som säger att alla restauranger måste stänga klockan 15.00. Det faktum att inte fler turister får komma in i landet hjälpte inte heller mycket.

16 mars.

14:00 – Antalet smittade i Ungern är nu 39. Den ungerska premiärministern meddelade att de ungerska gränserna kommer att stängas för alla utan ungerska pass från idag. Alla restauranger, barer och andra butiker måste stänga klockan 15.00, med undantag för apotek och livsmedelsbutiker. Alla biografer och teatrar tvingas också stänga.

Människor med någon form av medicinsk erfarenhet och utbildning inbjuds också att frivilligt och hjälpa till i behandlingen av människor med viruset.

6:10 – Den första personen dog på grund av koronaviruset i Ungern i går. Enligt den officiella statistiken är det nu 32 personer som diagnostiserats med viruset i Ungern.

Idag är den första dagen då alla skolor kommer att stängas. Eleverna studerar hemma. Den ungerska TV-kanalen M5 kommer att användas för att visa material som är användbart för studenterna som studerar hemifrån.

Återigen kommer många restauranger i Budapest att förbli stängda från och med idag, Gellert Spa, Rudas Spa, Szechenyi spa och andra termalbad kommer också att vara stängda från och med idag.

Den ungerska nationaldagen – 15 mars.

15 mars är en av tre ungerska nationella dagar. Men det kommer inte att finnas några fester och det kommer inte att finnas några festligheter i dag. Igår diagnostiserades 11 nya personer med viruset (det största antalet på en dag hittills).

Viruset har redan haft en negativ inverkan på restauranger i Budapest. I går fick vi rapporter om att vissa restauranger kommer att stänga i flera månader, eftersom de inte har råd att ha människor som arbetar när inga gäster besöker. Många restauranger är fortfarande öppna och tillgängliga, men du kommer att träffa fler och fler restauranger med stängda dörrar om du försöker besöka restauranger runtom i Budapest de kommande veckorna.

Viktig information för turister!
De termiska baden i Ungern stängs från 15 mars, och zoo i Budapest kommer också att vara stängd för besökare. Några av båtturerna på Donau är fortfarande tillgängliga.

Den största ökningen hittills – 14 mars.

21:00 – Fem nya personer diagnostiseras med coronavirus. Det totala antalet är nu 30.

10:00 – Det finns nu totalt 25 personer som har testat positivt för Covid-19-viruset i Ungern. De sex personerna är alla ungrare, och ingen annan information har lämnats om dem.

Turistprogram är fortfarande tillgängliga och restauranger är fortfarande öppna i Budapest.

Vad händer i Ungern? – 13 mars.

21:30 – Alla skolor och förskolor i Ungern stängs från 16 mars. Detta är för att skydda barnen, och ännu mer, för att skydda föräldrarna och morföräldrarna. Barnen kommer att studera hemifrån istället för att gå på lektioner i skolan. Du kan läsa mer om detta tillkännagivande i följande artikel.

10:30 – Antalet smittade har ökat till 19. Tre nya ungerska män har diagnosen viruset. De behandlas alla på Laszlo-sjukhuset.

6:30 – Enligt den senaste officiella uppdateringen (som givits igår kväll kl. 22.30) kvarstår antalet personer som är smittade i Ungern fortfarande 16. Vissa människor oroar sig emellertid eftersom damen som fick diagnosen virus igår fick viruset utan att träffa någon annars som ska ha viruset.

Om du kommer till Budapest kan du fortfarande åka olika båtturer på Donau. De begränsar antalet passagerare på båtarna och ser till att de följer regeringens riktlinjer. Du kan läsa mer om båtturerna på Donau i Budapest här.

Ungern trappar upp mot coronavirus – 12 mars.

Baserat på beslutet att stänga universitet och flera andra begränsningar drevs livsmedelsbutikerna igår. Återigen kunde vi se tomma hyllor och tomma frysar, eftersom människor snabbt köpte alla matvaror de behöver under en längre tid.

Gränskontrollerna är återigen aktiva vid gränserna mellan Ungern och Slovenien och mellan Ungern och Österrike. Detta för att hindra människor som kommer från Italien som kan bära viruset. Det är bara tillåtet för ungrare i Italien att återvända hem, men om de gör det kommer de att tvingas in i en två veckors karantän omedelbart (antingen hemma eller på sjukhuset beroende på deras tillstånd).

Eftersom inomhussamlingar med mer än 100 personer inte är tillåtna kommer de flesta teatrar, biografer och liknande aktiviteter att stängas. De flesta båtturer på Donau körs med mindre båtar, vilket innebär att de fortfarande körs. Restauranger körs också som vanligt.

11 Mars.

Alla som kommer till Ungern från Italien kommer att tvingas in i en två veckors karantän, antingen hemma eller på ett sjukhus (beroende på om de är sjuka eller inte vid ankomsten till landet). Alla sammanträden på 100 personer eller fler inomhus är förbjudna och utomhusevenemang med mer än 500 personer närvarande är också förbjudna.

Antalet smittade är totalt 13. Med tanke på att de största delarna av de smittade är universitetsstudenter med internationell bakgrund måste alla universitet gå vidare med undervisning online istället för att träffas i själva byggnaderna. Skolor och dagis är fortfarande öppna eftersom det inte finns några tecken på att viruset sprider sig i sådana miljöer (ännu).

coronavirus ungern

Antalet koronavirustest som gjorts i Ungern hoppade igår, eftersom reglerna för vem som kan testas har ändrats. Anställda på ett sjukhus befinner sig för närvarande i karantän medan de väntar på sina testresultat, eftersom de alla träffades utan den 70-åriga Coronavirus-infekterade ungerskan innan han fick diagnosen viruset. En uppdatering kommer troligen att komma runt 10.00 idag med uppdaterade nummer och mer information.

Coronavirus i Budapest – 10 mars.

Baserat på information som släpptes klockan 10 idag är det totalt 12 personer smittade med viruset i Ungern. De tre nya är alla från Iran, vilket gör antalet infekterade Coronavirus i Ungern till 8 personer från Iran, 1 från Storbritannien och 3 från Ungern.

Antalet smittade ökades till 9 igår. Det finns fortfarande inga tecken på att viruset sprider sig snabbt bland människor, så alla skolor körs, dagis är öppna, universiteten håller föreläsningar och restauranger, båtar på Donau och turistattraktioner finns tillgängliga som alltid. Men det kommer färre turister, vilket betyder att de som arbetar med turism lider på grund av bristen på turister som kommer. Men det är något som inte bara företag i Budapest och Ungern märker, utan alla som arbetar med turism över hela världen.

Coronavirus i Budapest – 9 mars.

Det är fortfarande väldigt tyst i Ungern. Enligt den senaste officiella uppdateringen som gjordes den 8 mars klockan 11.45 är det 7 personer smittade med viruset i Ungern, och antalet blodprover som görs är under 400. Men det kan kännas på turismen att människor reser mindre, och därmed , har du inga problem att hitta ett gratis bord i din favoritrestaurang längre. Men alla aktiviteter är tillgängliga, alla butiker är öppna och alla ungrare lever livet som de är vana vid.

Alla flygförbindelser mellan norra Italien och Ungern har stoppats.

Coronavirus i Ungern – 6 mars.

Det rapporteras nu fyra personer i Ungern med Coronavirus. Den ena är flickvän till en av Irani-studenterna, medan den andra är en man i Debrecen som pendlar mellan Debrecen och Milano på grund av sitt jobb.

En turistgrupp på 15 personer från Japan som hostade togs också till kontroll i går. Vi vet inte något annat om deras symtom, och inte heller om resultaten av testerna.

Även om alla turistattraktioner är öppna och alla aktiviteter är tillgängliga som de normalt skulle vara, rapporterar många restauranger och hotell om avbokade resor och avbokade bordreservation.

  Status för Coronavirusen i Ungern just nu.
Status för Coronavirusen i Ungern just nu.

5 mars

Det är mycket svårt att hitta handrensningsmedel i butiker i Budapest. De två iranska studenterna som är smittade av viruset fick viruset under en resa till Iran. Den ena studerar i staden Györ, medan den andra studerar farmakologi i Budapest. På grund av viruset borde studenten i Budapest ha stannat hemma från universitetet de två första veckorna efter sin ankomst till Budapest (det var universitetsbestämmelser på grund av viruset), men han höll inte reglerna. Som ett resultat deltog han i föreläsningar en hel vecka på universitetet innan han slutade.

Universitetet skulle ha ett stort evenemang i helgen, men de har beslutat att avbryta det. Klassen för den iranska studenten i Budapest har karantäniserats (totalt 16 elever) och kommer inte delta i några klasser under de kommande två veckorna.

Extra Coronavirus-rapport den 4 mars

I dag klockan 18.30 rapporterade den ungerska premiärministern Viktor Orban om de två första människorna i landet som har smittats av Coronavirus. De är studenter från Iran och befinner sig för närvarande på Szent Laszlo-sjukhuset. Ingen information har givits om hur de smittades av viruset ännu, så vi vet inte om de var smittade i Budapest eller om de var smittade i Iran (eller någon annanstans). En av dem har en flickvän som också har tagits i isolering, och den andra har en fru som har tagits i isolering. Flera test gjordes på dem för att bekräfta att de faktiskt infekterades av viruset.

Vi kommer att få dagliga rapporter klockan 12.00 från det utskott som ansvarar för hanteringen av Coronavirus i Ungern.

Två resenärer som fångats med viruset i Tjeckien rapporteras ha besökt flera turistattraktioner i Budapest innan de åkte till Brno och sedan till Prag. De besökte Szechenyi Thermal Bath, några ruiner pubar och mer. Det termiska badet Szechenyi har höjt klorhalten i vattnet på grund av viruset.

koronaviruset i ungern
Antalet smittade av Coronavirus i Ungern. Den visar också hur många personer som är i karantän och hur många blodprover som har gjorts. (den 4 mars kl. 19.10)

Coronavirus-rapport den 3 mars

British Airways, RyanAir, WizzAir och andra flygbolag har avbrutit flyg mellan många resmål över hela världen. Men Ungern har fortfarande inte några fall av coronavirus, vilket innebär att de flesta flyg till och från Ungern fungerar som normalt. Det finns inte så många artiklar om coronavirus längre i de ungerska tidningarna, och folk verkar ha glömt lite av det.

Med andra ord, livet är normalt och turister kommer till staden och trivs! Naturligtvis kan saker förändras snabbt (som de gjorde i norra Italien), men för närvarande finns det inga fall av viruset i Ungern.

Coronavirus-rapport den 2 mars

Ungern är fortfarande ett av få länder i Europa utan att någon har smittats av koronaviruset. Det kan finnas människor som är smittade, men det finns fortfarande inga bekräftade tillfällen för coronavirus i landet ännu.

Som ett resultat kommer turister fortfarande till Ungern i ett stort antal. Alla turistattraktioner är öppna, flodkryssningarna går som vanligt, guidade turer finns tillgängliga, och du kan enkelt njuta av vinprovningsprogram och ölprogram om du bestämmer dig för att besöka Budapest och Ungern just nu.

Coronavirus-rapport den 29 februari

Det är fortfarande samma sak i Ungern. Influensansäsongen är här, men det är fortfarande ingen som officiellt smittats av Coronavirus. Turister kommer fortfarande dagligen och alla turistaktiviteter är tillgängliga som vanligt.

Coronavirus-rapport den 27 februari

Inte mycket har hänt sedan igår. Men butikerna är mestadels av mjöl, ris, spaghetti och liknande produkter. WizzAir har också meddelat att de kommer att avbryta alla flygningar mellan Italien och andra länder under perioden mellan 10 mars och 4 april.

Coronavirus-rapport den 26 februari 2020

Alla pratar om viruset och alla förbereder sig för viruset. Du kan läsa om viruset i alla online tidningar och även om det inte finns några rapporterade incidenter av coronavirus i Ungern fortfarande, tror de flesta att det bara är en tidsfråga.

En skolklass som besökte Italien befinner sig i karantän på Szent Laszlo-sjukhuset, men ingen rapporteras fortfarande att den faktiskt är smittad med viruset.

Men många förbereder sig för ett utbrott, och som ett resultat kan du se i flera butiker att ris, mjöl, spaghetti och liknande produkter saknas. Det finns inga tecken på panik ännu, men människor förbereder sig på det som kan förvandlas till hårdare dagar och veckor.

På grund av en lång tid av inkubering av viruset kan det finnas personer som bär viruset i Ungern, men de har inte behandlats än eller fått några symptom än.

Det ungerska flygbolaget WizzAir rapporterade att de bar en passagerare med viruset på en flygning mellan Craiova i Rumänien och Bologna i Italien. Flygningen har tagits ur användning sedan detta hände.

Ett enkelt sätt att beställa mat / pizza online i Budapest

Är du en turist strandad i en lägenhet eller på ett hotellrum som du inte vill lämna? Kanske blev någon sjuk, och nu måste du hoppa över ditt planerade restaurangbesök. Istället vill du bara beställa lite snabb och enkel mat till ditt hotell? Hur och var kan det göras?

Jag vet att du inte kommer till Budapest för att stanna på ditt hotellrum och äta mat levererad vid din dörr. Men det finns tillfällen när det behövs, och frågan är när det inträffar är hur och var du beställer din mat online?

Svaret är faktiskt ganska enkelt. En av de mest framgångsrika ungerska företagen är Netpincer, vilket betyder Internet servitör. Här kan du hitta alla typer av restauranger som ingår, och när du ger dem din plats hittar du en stor översikt som visar alla restauranger som just nu är öppna nära dig och som kan leverera mat till din adress.

  • Besök Netpincer för att kolla.

När du kommer till webbplatsen kan du registrera din adress och ett telefonnummer. Du kommer då att kunna börja, och snart kan du få maten levererad vid din dörr eller till receptionen på ditt hotell.

Beställ en pizza till ditt hus i Budapest
Webbplatsen där du kan få pizza och annan mat levererad till ditt hus i Budapest.

Kan jag göra hela beställningen på engelska?

Som du kan se ovan är webbplatsen tillgänglig på engelska och all allmän information är tillgänglig på engelska. Men när du tittar på ingredienserna i pizza är det allt på ungerska. Är det inte så riskabelt? Beställer du en pizza eller någon annan mat utan att förstå vad det handlar om?

Du behöver inte. De har inkluderat en Google Translate-funktion på sin webbplats (vanligtvis till höger om webbplatsen). Där kan du välja mellan ett par språk (inklusive engelska), och det kan faktiskt översätta menyerna på ett ganska anständigt sätt.

Som ett resultat behöver du inte spela yatzy när du beställer måltiden, eftersom du faktiskt kan få en anständig förståelse av din måltid med hjälp av översättningen innan du beställer.

Hur mycket måste jag betala för hemleveransen?

Det finns ganska stora skillnader i hemleveransavgifterna när du beställer på den här plattformen. Många av restaurangerna kommer att leverera till ditt hem för någonstans mellan 0 och 300 HUF (från 0 till 1 Euro), medan vissa är dyrare. Men du kan se detta enkelt på webbplatsen under orderprocessen, så du borde inte behöva oroa dig för det här.

Var beställer jag pizza online i Budapest?

Hur snabbt levereras maten?

Detta skiljer sig också mycket mellan alla restauranger. Den genomsnittliga leveranstiden är någonstans mellan 45-60 minuter, men vissa restauranger levererar snabbare, och under högtider kan saker också bli mycket långsammare. Men alla restauranger har en uppskattning tillgänglig när du beställer, vilket innebär att du bör få en ganska rättvis uppskattning av matens ankomst redan innan du beställer.

Hur kan jag betala för min pizza-beställning?

När du lägger all mat du vill ha i din korg är det dags att beställa. Men innan du faktiskt gör en beställning måste du bestämma om du vill betala online (med kort) eller om du vill betala kontant till leveranskillen. Det är helt upp till dig!


Vi hoppas att den här informationen hjälper dig att hitta den mat du behöver. När du är redo att gå ut och äta på en restaurang i Budapest, se till att titta runt här i vår Budapest-guide för inspiration och information. Vi har en riktigt fin lista med nio middagar i Budapest som du kommer att komma ihåg i lång tid. Du kan också läsa mer om alla typer av restauranger här på vår webbplats, och om du vill äta ute på Donau, se till att njuta av en flodkryssning på Donau med middag.

Om du har ytterligare frågor om matleverans i Budapest eller något annat ämne relaterat till det, använd kommentarfältet. Vi försöker alltid svara på frågor och hjälpa till så snabbt som möjligt!