Home Events - Budapest Guide Sport Hungarian Grand Prix 2024 (Formel 1)

Hungarian Grand Prix 2024 (Formel 1)

Det årliga Formel 1-loppet på Hungaroring utanför Budapest är en stor höjdpunkt för alla som gillar hastighet och snabba bilar. Detta är helgen för turister i Budapest, och de flesta av hotellpriserna höjs också med några procent.

Formel 1 i Budapest

Om du planerar att delta i årets Formel 1-lopp måste du köpa biljetter så snart som möjligt. Det är också möjligt att köpa sista minuten utanför anläggningen, men det är ofta en mycket dyr upplevelse, så vi rekommenderar det inte.

Det som också kan vara bra att veta är att det enklaste sättet att komma till och från Formel 1-spåret är att använda vanliga taxibilar. De flesta hotell i Budapest hjälper dig gärna med att hitta en taxi för att köra dig till och från Hungaroring, och detta är ofta det enklaste sättet att ordna detta.

Datum för Hungaroring 2023

Datum: 18 juli – 21 juli
Vägen: Hungaroring

Huvudtävlingen kommer att hållas på Hungaroring den 21 juli med början cirka 15.00. Men det finns också tävlingar på lördag så om du har biljetter till detta måste du naturligtvis också ta med det. Glöm inte att spendera mycket tid på transporten ut till Formel 1-banan, och glöm inte att beräkna lite tid att komma tillbaka. Det är otroligt många människor som rör sig i samma riktning samtidigt som du, och det märks i trafiken!

Hotell lämpliga för dem som ska till Formel 1.

Eftersom Hunaroring ligger en bra bit utanför Budapest funderar många på var de ska bo. Sanningen är att området kring Hungaroring är ganska ödsligt och övergivet, så det bästa är att stanna i Budapest och bara resa till banan på söndag (och eventuellt på lördag om man vill hinna med loppet den dagen också).

Nedan ser du en karta som visar Budapest och olika hotell i stadens centrum. Det är lätt att ordna en taxi via hotellet, som kan transportera dig till Hungaroring om så önskas.

Booking.com

Se formel 1 online.

Om du inte har biljetter är det lätt att se Formel 1-loppet på TV i Ungern. Den officiella kanalen M4 visar hela Formel 1-loppet både på TV och på webben, så bara slå på TV: n på hotellrummet så är du redo att titta på all action och passering.

Vem vinner Ungerns Grand Prix 2024?

Max Verstappen har vunnit de två senaste loppen på Hungaroring. Kan han göra det till en trippel och vinna 2024 också? Vad tror du? Det skulle vara fantastiskt att se några förändringar eftersom det börjar bli tråkigt med Max Verstappen som vinner allt.

Även om Max Verstappen har vunnit 2022 och 2023 är det hans enda titlar i Ungern. Den mest vinnande föraren är Lewis Hamilton som har vunnit loppet åtta gånger. Michael Schumacher är den näst mest vinnande föraren på Hungaroring med fyra segrar.

Var kan jag köpa biljetter till Formel 1-tävlingen på Hungaroring?

Det finns massor av webbplatser som säljer biljetter till Formel 1-loppet på Hungaroring. En mycket bra hemsida för att köpa biljetter är https://shop.motorsport.tickets/.

Om det inte finns några biljetter kvar och du är desperat efter att köpa en eller flera biljetter till Ungerns Grand Prix, då är det möjligt att köpa biljetter från andra på Viagogo. Men, du ska veta att priserna är högre än om du köper biljetterna direkt, och det finns alltid risker när du köper biljetter online på detta sätt.

Hur kan jag resa till Hungaroring från Budapest?

Det är ganska komplicerat att ta sig till Hungaroring. Av den anledningen använder många taxibilar för att resa till lokalen under tävlingsdagarna. En taxi är ganska dyrt, så om du vill spara pengar kan du överväga kollektivtrafiklösningen. Men hur mycket kostar en taxi? Det beror på, men 2023 var den officiella taxipartnern för Formel 1-loppet Bolt. Om du beställer en taxi genom dem till Hungaroring skulle en vanlig taxi kosta cirka 40-50 Euro. Är det för mycket? Följ instruktionerna för kollektivtrafiken nedan.

De kollektiva transportmetoderna ändras ofta, men de senaste åren har det bästa alternativet för att resa till Hungaroring varit följande.

  • Res till slutstationen för den röda tunnelbanan Örz Vezér Tere.
  • Res med HEV 8 (grönt tåg) från Örz Vezér Tere till Kerepes.
  • Res från Kerepes med speciella Volanbusz till Hungaroring gate 3.

När loppet är klart och du vill komma tillbaka till Budapest, gör följande.

  • Res med Volanbusz från Hungaroring till Gödöllö.
  • Res med tåg eller HEV från Gödöllö till Budapest.

En bra sak är att du inte kommer att vara ensam, eftersom tusentals andra reser till och från Hungaroring på samma sätt. Följ med andra ord mängden, och be om hjälp om du är osäker eller behöver hjälp.

formel 1 i budapest

När arrangerades det första Grand Prix-loppet i Budapest?

Det första Formel 1-mästerskapet hölls på Hungaroring 1986. Det var ganska revolutionerande, eftersom Ungern fortfarande låg bakom järnridån vid den tiden. Sedan dess har det årliga loppet i Hungaroring blivit en tradition och en höjdpunkt i sportfantasternas kalender i Ungern.

Det nuvarande kontraktet har säkerställt att Ungern kommer att arrangera ett årligt Formel 1-lopp fram till 2032.

Andra program i Budapest

Om du vill ta med dig andra spännande program när du är i Budapest för att titta på Formel 1, läs bara i vår Budapest Guide. Här kan du läsa om vinprovning i Budapestflodkryssningar på Donau, guidade turer, flygtransporter och mycket mer!

Share

Date

Jul 18 - 21 2024

Time

All Day

Location

Hungaroring, Mogyorod, Hungary
Hungaroring, Mogyorod, Hungary
Hungaroring, Mogyorod, Hungary
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *