De bästa hotellen för julmarknadsturister i Budapest.

November och december är fantastiska månader att besöka Budapest. Du behöver inte frukta extrem hetta, och du kan besöka de magiska julmarknaderna som staden har att erbjuda. Om du inte redan har läst vår guide till julmarknaderna i Budapest är det ett bra ställe att börja. Men, kanske vet du allt som finns att veta om julmarknaderna. Det finns dock en fråga kvar – vilket hotell ska du välja för din resa till Budapest?

Det viktigaste att veta är platsen för julmarknaderna. Nedan har vi skapat en liten karta som visar var de två stora julmarknaderna i Budapest finns; Vörösmarty torg och Sas torg.

julmarknader i budapest

Det är viktigt att förstå att de två platserna ligger nära varandra. Det tar bara 5 minuter att gå från den ena julmarknaden till den andra. Men julmarknaden vid Vörösmarty-torget ligger i slutet av shoppinggatan Váci utca, vilket gör detta område bättre för shoppingälskare.

Baserat på denna information kommer vi att rekommendera ett par hotell. Vi kommer att inkludera några rekommendationer för dem som har en budget och som inte har något emot att använda tunnelbanan för några stopp också. Men huvudmålet är att rekommendera några hotell mycket nära julmarknaderna, vilket innebär att du kan lämna ingången till ditt hotell och nästan börja dricka varmt vin och äta ungerska lángos direkt.

Låt oss börja med de billigaste lösningarna…

De bästa hotellen för julmarknadsturister i Budapest med en låg budget.

Vi kan inte garantera låga priser på dessa hotell, men de kommer att vara billigare än de flesta centrala hotell i Budapest. Oavsett ditt val kan du nå julmarknaderna med tunnelbanan (tunnelbanan), och du behöver inte byta linje.

Easy Star Hotel (Sziv utca 13, 1063 Budapest)

Detta passar absolut in i kategorin av ett trestjärnigt budgethotell i Budapest. Den ligger 150 meter från tunnelbanestationen Kodaly Körönd (gul linje). Detta är den näst äldsta tunnelbanelinjen i hela Europa, vilket gör den till en attraktion i sig. Hotellet har frukost tillgänglig. Det är inte alls lyxigt, men om du bara behöver ett ställe att sova och äta frukost (och du hellre spenderar dina pengar på julmarknaderna) är det här ett bra alternativ.

Hur tar man sig till julmarknaden från detta hotell?

Gå till tunnelbanestationen Kodaly Körönd och åk till linjens slutstation (Vörösmarty-torget). Du kommer omedelbart att vara på den största och mest kända julmarknaden i Budapest.

Detta hotell ligger 2,2 km från julmarknaden vid torget Vörösmarty. Det är en mycket trevlig promenad om du inte har något emot att använda dina ben.

easy star

Skulle du vilja bo lite trevligare, men du har inget emot att använda tunnelbanan några stopp? Nästa hotell är ett utmärkt val för dig!

Hotel Andrassy (Andrassy ut 111, 1063 Budapest)

Hotel Andrassy ligger en tunnelbanestation längre bort från stadens centrum än Easy Star Hotel (som nämns ovan). Detta hotell har ett gott rykte i Budapest, och det har funnits länge. Den har fyra stjärnor, en trevlig restaurang i byggnaden, och det ser säkert trevligare ut än många andra hotell i Budapest. Med andra ord, du får inte den mycket billiga känslan när du går runt i byggnaden. Men det är fortfarande billigare än att bo på fyrstjärniga hotell i hjärtat av Budapest.

Läget ligger också nära Hjältarnas torg och Stadsparken, vilket gör det enkelt att besöka detta fantastiska område där du kan hitta det populära termalbadet Szechenyi, Zoo, slottet Vajdahunyad, Hjältarnas torg och flera trevliga museer.

Hur tar man sig till julmarknaden från detta hotell?

Gå 150 meter till tunnelbanestationen Bajza utca. Därifrån åker du i riktning mot Vörösmarty tér och går av vid ändstationen. Du kommer då att omges av stånd och känna doften av varmt vin direkt.

Om du inte har något emot att promenera ligger detta hotell 2,7 km från julmarknaden vid torget Vörösmarty till fots. Det är en fantastisk promenad längs den vackra Andrassy Avenue (som har vackra ljus innan jul). Denna gata är också känd som gatan för lyxshopping i Budapest (i området nära den ungerska statsoperan).

hotell andrassy i budapest

Har du fått tillräckligt med promenader redan? Kommer du till Budapest för att bo på ett fantastiskt läge? Vill du inte lägga tid och energi på att köpa kollektivtrafikbiljetter eller gå några kilometer för att komma till julmarknaderna? Det är dags att komma med några rekommendationer till dig!

De bästa hotellen mycket nära julmarknaderna i Budapest.

Skulle du vilja känna doften av ungersk korv när du lämnar ditt hotell? Reser du till Budapest för att koppla av, för att inte bråka med kollektivtrafikbiljetter, taxibilar och andra saker som du helst vill undvika? Här har du några hotellrekommendationer som ligger inte mer än några hundra meter från julmarknaderna i Budapest. Vi har inkluderat några billigare och några extremt eleganta lösningar på listan.

Hotel Promenade (Váci utca 22, 1052 Budapest)

Vad ska vi säga om detta hotell? Den har tre stjärnor, och den ligger på shoppinggatan Váci utca. Du kan enkelt använda detta som din bas för att utforska Budapest och julmarknaderna, men förvänta dig inte mycket extra. Huvudentrén ligger på shoppinggatan, men det är lätt att förbise den vid första anblicken.

WiFi är tillgängligt för alla gäster gratis, och frukost finns tillgänglig på hotellet. Detta är perfekt om du vill bo ganska billigt på ett mycket centralt läge i Budapest. Skulle du hellre spendera lite mer och bo på ett trevligare hotell (med fyra stjärnor)? Läs de två rekommendationerna efter detta.

hotellpromenaden i budapest

Mercure Budapest City Centre (Vaci utca 20, 1052 Budapest)

Mercure är ett hotellmärke som många resenärer känner till. Det här är något du kan lita på. Hotellet ligger på gågatan Váci utca och det är ofta att föredra bland resenärer som vill bo på ett fyrstjärnigt hotell utan att lägga alla sina pengar på att betala för boende. Du kan beställa ditt rum med frukost om det är att föredra, men du kan också boka utan frukost och bara lämna hotellet och äta frukost någon annanstans i närheten under din vistelse i Budapest.

När du lämnar hotellet måste du gå cirka 250 meter för att komma till julmarknaden vid Vörösmartytorget. Vissa människor fruktar att hotellet är bullrigt eftersom det ligger vid shoppinggatan, men det ställer sällan till några problem.

mercure centrum

Detta är ett ganska billigt fyrstjärnigt hotell mycket nära julmarknaden vid Vörösmartytorget. Skulle du hellre bo på ett billigt fyrstjärnigt hotell nära julmarknaden vid Stefanskyrkan? Nästa rekommendation är till dig!

Hotel Central Basilica (Hercegprimas utca 8, 1051 Budapest)

Detta fyrstjärniga hotell ligger nästan vid torget på julmarknaden vid Stefanskyrkan. Det är inte ett särskilt lyxigt fyrstjärnigt hotell, men det har ett fantastiskt läge, och det gör det enkelt att promenera fram och tillbaka i Budapest på grund av dess läge. Du kan enkelt boka ditt rum med frukost, men på grund av dess läge kan du enkelt boka utan frukost då det finns gott om ställen där du kan äta frukost i närheten.

Återigen är detta ett ganska “lätt” fyrstjärnigt hotell, men ett utmärkt val om du vill leva med stil utan att betala en förmögenhet.

hotell central basilika

Skulle du vilja bo på ett femstjärnigt hotell istället? Nedan hittar du våra sista två förslag!

Kempinski Hotel (Erzsebet ter 7-8, 1051 Budapest)

Detta är ett mycket trevligt femstjärnigt hotell i Budapest med ett fantastiskt läge. Det ligger 150 meter från julmarknaden vid Vörösmarty-torget och 250 meter från julmarknaden vid Stefanskyrkan. Du hittar massor av fantastiska aktiviteter tillgängliga innanför hotellets väggar (SPA-behandlingar, restauranger, simbassänger, fitnesscenter och mer), och du kommer absolut att njuta av hur nära det är till julmarknaderna. Det är också praktiskt att den har en egen privat parkering för gästerna, vilket gör det enkelt om du kommer i egen bil eller om en taxi släpper av dig vid hotellet.

Hotellet ligger vid torget där du kan hitta det berömda Budapest Eye. Det här är en trevlig aktivitet värd att testa, och den ser fantastisk ut på natten.

Detta är ett typiskt femstjärnigt hotell med graciösa rum och massor av luft. Med andra ord får du verkligen den där lyxiga avgiften
ling när du kommer in på hotellet.

kempinski budapest

Kempinski är ett mycket trevligt femstjärnigt hotell. Vill du ha ännu mer lyx och något ännu mer speciellt? Nedan hittar du vår sista och lyxigaste rekommendation.

Aria Hotel (Hercegprimas utca 5, 1051 Budapest)

Detta hotell är för dem som vill ha lyx som ingen annanstans i Budapest. Det är ett mycket dyrt hotell och extremt i sin lyxnivå. Hotellet ligger mindre än 50 meter från julmarknaden vid Stefanskyrkan. Om du vill koppla av efter en tröttsam dag i Budapest har detta hotell en bar på taket, ett spa med pool och gratis WiFi. Detta hotell är speciellt eftersom det är byggt kring olika musikstilar. Gratis vin är tillgängligt för hotellets gäster varje dag mellan kl. 16.00 och 18.00, kombinerat med en ostbuffé. Det borde inte komma som en överraskning att frukosten är fantastisk. Detta är med andra ord den ultimata platsen för lyx nära julmarknaderna i Budapest.

hotell aria i budapest

Vi har rekommenderat hotell som är perfekta för din resa till Budapest i den här artikeln. Vissa ligger extremt nära julmarknaderna, medan andra ligger längre bort och kräver att du går mer än 2 km eller använder kollektivtrafik. Oavsett vad du letar efter är vi ganska övertygade om att några av dessa kommer att passa dig och dina behov, och låt oss inte glömma din plånbok.

Om du har ytterligare kommentarer eller frågor, skriv en kommentar nedan!


Vanliga frågor om hotell i Budapest under julmarknadsperioden.

Är det billigt att boka hotell i Budapest i november och december?

Tiden före jul är tänkt att vara en “lågsäsong” inom turismen. Men på grund av julmarknaderna har det blivit en högsäsong. Som ett resultat kommer du med största sannolikhet att hitta billigare hotell i början av november (innan julmarknaderna öppnar) än i december. Budapest är fortfarande en billig stad jämfört med städer som Wien, där man får betala 2x-3x mer för rum av liknande kvalitet och med liknande läge i staden jämfört med Budapest.

Hur ska jag resa från flygplatsen till mitt hotell i Budapest?

Det finns flera alternativ för detta. Du kan ordna flygplatstransfer direkt med ditt hotell. Det går även bra att boka flygplatstransfer i Budapest hos oss. Du kan hitta mer om flygplatstransfer i Budapest här. Det finns också en buss som förbinder flygplatsen med stadens centrum. Detta fungerar bra för de flesta hotell som beskrivs i den här artikeln, och priset är 1500 HUF per biljett.

Har du några restaurangrekommendationer för Budapest i november och december?

De flesta restauranger har normala öppettider under denna period. Men det är värt att notera att många restauranger har massor av reservationer, vilket gör att du ofta skickas iväg om du försöker bara gå förbi en restaurang på kvällen utan reservation. Som ett resultat är det värt att boka bord, åtminstone om du vill äta på en viss restaurang.

  • De flesta restauranger har normala öppettider fram till den 23 december.
  • Den 24 december är 95 % av restaurangerna i Budapest stängda. Som ett resultat är det svårt att hitta ställen där du kan äta den 24 december. Det bästa är att äta din julmiddag på ditt hotell eller boka månader i förväg på restauranger som Aszu och/eller Rezkakas. Dessa restauranger har fasta menyer den 24 december och även den 31 december.
  • Många restauranger är fortfarande stängda den 25 och 26 december, men en mycket populär restaurang som Sir Lancelot är öppen igen den 25 december. Rezkakas och Aszu har också öppet den 25 och 26 december.
  • Många restauranger har öppet den 31 december, men de flesta har speciella menyer för denna kväll. Dessa måste reserveras i förväg (i de flesta fall).

För att sammanfatta det, boka bord i förväg om du kommer till Budapest under denna period. Några restauranger som är värda att överväga är:

Vad är priset för att äta frukost i Budapest (inte på ditt hotell)?

Detta beror på var du äter och vad du äter, men en billig frukost kostar cirka 1200-1800 HUF (3-4 euro), medan en dyrare frukost kostar cirka 3000 HUF (8 euro).

Kommer mitt hotell att erbjuda middagsmöjligheter den 24 december och 31 december?

Det är omöjligt att ge ett generellt svar på denna fråga. Det klokaste är att kontakta hotellet direkt för att få svar på denna fråga. De flesta hotell med restaurang och med fyra eller fem stjärnor kommer att erbjuda sina gäster middag på dessa dagar, men du bör definitivt kontakta dem för att vara säker.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *