Sziget Festival 2024

Har du hört talas om Sziget-festivalen i Budapest? Det är den största musikfestivalen i Budapest varje år och en underbar upplevelse. Det är cirka 500 000 människor som kommer till festivalen, och många kända artister som du har sett fram emot länge.

2024 arrangeras naturligtvis en ny Sziget-festival. Evenemanget äger rum på den så kallade Hajogyariön som ligger lite norr om Margaret Island. Här finns det konserter från början till slut och du kommer definitivt inte att känna dig ensam om du gör resan till ön.

Sziget Festival i Budapest

Sziget festival i Budapest 2024

Vissa väljer att bo i tält på ön, men de flesta väljer att bo på hotell eller lägenheter i närheten och går sedan in på ön varje dag för att lyssna på vad som är intressant. Om du behöver hjälp med transport från flygplatsen till festivalen, läs mer om vår flygplatstransporttjänst här.

Vill du se lite av Budapest innan du anländer till festivalen? Vi kan ta dig direkt på en guidad tur i Budapest innan du kör till festivalen. Då kan du festa och njuta av musik under resten av din vistelse med gott samvete eftersom du vet att du redan har sett de viktigaste sevärdheterna i Budapest före din ankomst!

Sziget festival 2024

Årets festival kommer att hållas mellan 7 augusti och 12 augusti.

Hvem kommer til Sziget i 2024?

Vi vet inte mycket om vilka som kommer till Sziget 2024 än, men här är några av de band och artister som vi vet kommer till festivalen.

Sam Smith, Fred Again, Martin Garrix, Stormzy, Louis Tomlinson, Big Thief, Anotr, Liberato och många andra.

Mer information om festivalen finns på https://szigetfestival.com/en-int/

Hur mycket kostar Sziget-festivalen?

Om du köper en biljett som är giltig för hela festivalen är priset cirka 95 000 HUF. Detta är ett erbjudande för dig som köper tidigt, eftersom det officiella priset är HUF 111 900.

Vill du bo på hotell/lägenhet nära festivalen?

Här har du en karta som visar några hotell och andra boendealternativ nära festivalområdet. Det är nyttigt att bo nära då det gör att man snabbt kan röra sig mellan sin säng och festivalområdet!

Booking.com

Glöm inte att läsa vidare här i vår Budapest-guide för mer information om andra spännande evenemang i Budapest. Om du vill gå med i vårt populära bryggeribesök med 4 maträtter, 4 öl och 4 palinka, samt en rundtur i bryggeriet, finns det något vi kan hjälpa till med året runt. Detsamma gäller för flodkryssningar på Donauvinmiddagar och mycket mer.

Ha en bra resa!

Share
Tags:

Date

Aug 07 - 12 2024

Time

All Day

Location

Hajogyari Sziget, Budapest
Hajogyari Sziget, Budapest
Hajogyari Sziget, Budapest
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *