Vilka är de bästa aktiviteterna i Budapest i april?

budapest i april

Sommaren är inte här än, men du har bestämt dig för att ta några dagar ledigt för att besöka Budapest. Även om april är en vårmånad är vädret inte alltid stabilt, vilket innebär att du kan förvänta dig både solsken och några regnskurar. Vilka saker bör du tänka på när du planerar din resa till Budapest i april? Finns det några aktiviteter du bör boka i förväg eller sätta på ditt schema?

Våren kommer tidigt till Budapest, och redan i mars kan du ha turen att fånga dagar med höga temperaturer, vilket innebär att du kan bära shorts och t-shirt utomhus. Men det är inte det normala, och det är stor skillnad mellan de vackra dagarna och de inte så vackra dagarna. Naturligtvis är alla dagar vackra i Budapest, men du bör titta på väderprognosen innan du reser för att få en fingervisning om vilken typ av väder du kan förvänta dig, eftersom detta i hög grad kommer att påverka hur dina dagar kommer att se ut och hur lång tid du vill spendera utomhus.

Budapest i april – några idéer!

Om du kommer till Budapest några vackra dagar i april, så ska du använda chansen att sitta utomhus och dricka utsökt vitt vin från Tokaj, en sprits (kombination av ros/vitvin och vatten med kollsyre), och även till äta traditionell ungersk mat. Många restauranger har bord utanför som väntar på dig under dagar med varmare temperaturer och solsken, så du bör leta efter sådana restauranger när du planerar var du ska äta din middag.

sprits i budapest

Om du upplever Budapest en solskensdag i april är hopp-på-hopp-av-bussarna perfekta, speciellt de utan tak. Det är inte så varmt att du smälter, och solen är inte som starkast än (UV), men du kan fortfarande må bra och se Budapest från toppen av bussen, njuta av solen och alla fantastiska Budapest-attraktioner. Om du hellre vill utforska Budapest på en guidad tur till fots är det också en fantastisk aktivitet på en fin soldag i april.

sightseeing buss i budapest

Det kan kräva lite planering framåt, men om du gillar att springa så finns det flera löptävlingar i Budapest i april. Vissa av dem är halvmaraton, medan andra kommer med både kortare och längre distanser tillgängliga. Du kan läsa mer om kommande evenemang, konserter och utställningar i Budapest i vår Budapest-kalender.

löptävlingar i Budapest

Vad finns det mer att säga? När våren kommer, kommer alla naturens underbara färger. Varför inte besöka djurparken i Stadsparken som är en kombination av en botanisk trädgård och en djurpark? Det kommer att ge dig nöjet att titta på magnifika och majestätiska djur, kombinerat med naturens fridfulla färger och vackra blommor och träd. Om du hellre bara vill njuta av naturens färger, då är ett besök i den japanska trädgården på Margaretaön, eller den botaniska trädgården “Füvészkert” nära tunnelbanestationen Semmelweis Klinikak underbara chanser att se våren komma fram.

japanska trädgården på Margaretaön

Oavsett hur många gånger du har varit i Budapest är en båttur på Donau en underbar aktivitet. Om du har varit på Donau 30 gånger tidigare, eller det är något du aldrig har upplevt, är det en fantastisk upplevelse du inte bör missa. Glöm inte, att se Budapest på dagtid och på kvällen är två vitt skilda upplevelser, så båda rekommenderas varmt!

Om du vill lämna stadskärnan och utforska närområdet, gör som de flesta andra gör. Res med tunnelbana till Nyugati Pályaudvar (blå linje) och åk buss 291 till ändstationen. Där hittar du stolliften som tar dig mer än 262 meter uppåt på cirka 12 minuter. Vid ändstationen kan du gå runt i ett vackert grönområde, eller helt enkelt gå tillbaka på stolliften och resa tillbaka till staden.

stolliften

Det här är några fantastiska aktiviteter du bör överväga om du kommer till Budapest i april. För mer information om pågående och kommande program i Budapest, titta på vår sida “Vad händer i Budapest.”

Om du har kommentarer eller frågor, skriv dem nedan.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *