Är en brunchresa på Donau en bra idé?

För några månader sedan lanserade ett av företagen som arrangerade båtturer på Donau i Budapest en ny resa som kallas “brunchkryssning”. På denna resa kan du njuta av en brunch på båten medan du njuter av utsikten över Budapest inifrån båten, eller från terrasserna på båten. Är det en bra idé? Ska du överväga en båttur på Donau med brunch när du kommer till Budapest?

Hur länge varar båtresan? Vad kan du äta? Ingår drycker? Du kanske har många frågor, och här kommer vi att dela med oss ​​av vad vi har lärt oss om resan baserat på vår egen erfarenhet.

brunchresa på Donau

Hur är brunchresan på Donau?

Resan sker på en mycket traditionell och elegant båt på Donau. Det är en stor båt, så du kommer att ha gott om plats, och inredningen gör att du känner att du är på en gammaldags båt, samtidigt som den är elegant och fin. Alla bord har enkel tillgång till fönstren, och det finns även sittplatser utanför på båda sidor av båten vilket gör det idealiskt att sitta ute i solen eller att gå ut för att ta bilder av populära sevärdheter som det ungerska parlamentet, de vackra broarna av Budapest, slottet och alla andra sevärdheter du kommer att se under resan.

Detta kan ändras i framtiden, men för närvarande kan du anlända till båten från 10:30. Du kommer sedan att eskorteras till ett bord, och du kan direkt börja servera dig själv från brunchbuffén. Båten ligger vid bryggan till 12:00, vilket innebär att om du anländer 11:45 kan du fortfarande gå ombord och äta från buffén. Klockan 12:00 lämnar båten piren och du kan njuta av de vackra attraktionerna längs Donau i cirka en timme innan du kommer tillbaka och resan är klar vid 13:00.

Det rekommenderas att anlända tidigt, för då är du för det mesta färdig med att äta innan båtresan börjar, och du kan känna dig mer avslappnad och helt enkelt njuta av den spektakulära utsikten när båten lämnar bryggan.

Vad ingår i programmet?

Alla får en välkomstdrink vid ankomst, antingen ett glas champagne eller ett glas apelsin/äppeljuice. Du får senare en drink till serverad vid bordet. Utöver detta finns en bar i båten där du kan beställa vilken dryck du än är intresserad av under resten av resan. Det finns också ett alternativ där du inkluderar obegränsad Prosecco, så om du känner dig riktigt törstig så är det ett alternativ värt att överväga.

Du kan äta hur mycket du vill från brunchbuffén under hela resan (från 10:30-13:00). I buffén hittar du ägg i många varianter (äggröra, kokta ägg, ägg med solsidan upp och mer), det finns traditionella ungerska krämer gjorda av keso, sylt, grönsaker, kycklingleverpastej, ett brett utbud av ostar, skinka, salami, frukt och söta bakverk, och även pannkakor.

Bilderna ovan borde ge dig en liten känsla av vad du kan välja mellan, men det finns ännu fler saker du kan äta under brunchkryssningen och det kan bli förändringar då och då, så dessa borde bara ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig om du bestämmer dig för att prova en båttur på Donau med brunch en gång.

De försöker också göra resan mer underhållande för barn genom att ha en pirat ombord. Han gör inte så mycket, men ibland går han runt, pratar med barnen och det går att ta bilder tillsammans med piraten med mera.

Vad kommer jag att se från båten under denna resa?

Båten startar från Kedjebron (mycket nära bron) och går först mot Margaretabron. Du får då en fantastisk utsikt över parlamentet, Margaretabron, och även slottet, Matthiaskyrkan, Fiskarbastionen med mera längs vägen. När du når Margaretbron vänder båten och reser till den sydligaste bron i Budapest. Längs vägen passerar du under vackra broar, du kommer att se Gellertberget, Saluhallen, Gellerthotellet, Tekniska universitetet, Nationalteatern, Konstpalatset, friidrottsarenan (där VM arrangerades i 2023), och mycket mer.

Ovan kan ni se några bilder vi tog under vår brunchresa på Donau i maj 2024.

Kan vi rekommendera en båttur på Donau med brunch?

Vi provade denna resa och kom med ganska höga förväntningar. Det är lätt att bli besviken när man kommer med höga förväntningar, men mestadels var resan en resa vi varmt kan rekommendera. Det finns gott om mat att välja på, och de fyller hela tiden på buffén när något blir tomt. Med andra ord kan det vara så att du kommer att behöva vänta några minuter på några äggröra om du har otur, men du behöver inte oroa dig, för det kommer mer under hela resan.

Urvalet av söta bakverk är perfekt för dem som vill ha en enklare frukost (eller barn), och pannkakorna var en stor hit.

Vädret var vackert (som alltid i Budapest), och även om vi har varit på massor av resor på Donau, slutar staden aldrig att imponera. Staden är vacker, så alla som kommer till Budapest bör åka på en båttur på Donau. Men det räcker inte att resa på Donau en gång. Det rekommenderas att göra det en gång på dagen och en gång på kvällen (när det är mörkt ute). Och som en kryssning dagtid är alternativet där du kombinerar frukost och lunch medan du njuter av Budapests prakt en utmärkt idé!

Hur mycket kostar det? Var kan jag köpa min biljett?

Priset för vuxna för en sådan resa är cirka €55, medan barnpriset är €39. Barn under 6 år får resa gratis. Du kan boka resan via vår bokningssida, eller så kan du också använda sidor som GetYourGuide för att boka resan genom dem.

Powered by GetYourGuide

Om du betänker det faktum att du får en mycket trevlig kombination av frukost och lunch och en fantastisk utsikt över Budapest på samma gång, är detta ett program värt pengarna. Det är också en bonus att båten är elegant och har mycket utrymme, något som ökar upplevelsen ännu mer.


Om du har kommentarer, frågor eller någon feedback, använd kommentarsfältet nedan och låt oss höra från dig!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *