Lumina Christmas Park

Lumina julpark

Lumina Park är en fantastisk plats att vara i Budapest. Det öppnade först i oktober 2022 och var öppet till mars 2023. Eftersom du ser konstruktioner med vackra ljusdekorationer fungerar konceptet bara under vintermånaderna, vilket innebär att det bara är tillgängligt under denna period på året. På grund av framgångarna meddelade Lumina Park nyligen att man kommer tillbaka till Budapest. Men, den här gången kommer de också med en julpark för att göra saker ännu roligare.

Lumina Christmas Park liknar den ursprungliga Lumina Park, bara att fokus kommer att ligga på julen och att föra julstämningen till besökarna. Medan Lumina Park ligger på Margaret Island i Palatinus-badet, ligger Lumina Christmas Park i Romaifürdő, lite längre utanför Budapests centrum (i riktning mot Szentendre).

I Lumina Julpark kommer det att finnas ett postkontor, en julby, en isvärld, Aurora Borealis (norrsken), julgransskogar, jultomtar och allt som behövs för att människor i alla åldrar ska ha det bra.

Lumina Christmas Park 2023/24

Datum: 15 november 2023 – 15 januari 2024
Plats: Romaifürdő

Hur kommer jag till Lumina Christmas Park?

Det är inte särskilt komplicerat. Det enklaste sättet är att resa med tunnelbana till Göncz Árpád Városközpont (blå tunnelbana) och sedan resa med buss nummer 34 därifrån till hållplatsen Rómaifürdő. Samma metod kan användas för att resa tillbaka till Budapests centrum efter att du har besökt julparken.

Hur mycket kostar det att besöka Lumina Christmas Park?

Vi vet inte än, men det förväntas bli lite billigare än den vanliga Lumina Park. Tills vi får den exakta informationen är vår gissning att entréavgiften kommer att ligga på mellan 3000-4000 HUF per person.

Blir det julmarknad i Julparken?

Lumina Christmas Park är inte en plats för shopping. Det kommer att finnas några stånd där man kan köpa något att äta och dricka, men det är inte tänkt att vara en julmarknad. Om du vill julhandla eller njuta av varmt vin och allt du kan förvänta dig på en julmarknad, läs istället om de traditionella julmarknaderna i Budapest.

Vill du läsa mer om andra program och aktiviteter i Budapest? Ta en titt på vår Budapest-kalender för att ta reda på vad som händer i staden.

Share
Tags: ,

Date

Nov 15 2023 - Jan 15 2024
Expired!

Time

All Day

Location

Rómaifürdő
Rómaifürdő
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *