Lumina Park

Lumina Park

Lumina Park är en magisk värld full av upplysta dekorationer och byggnader. Det erbjuder en sagovandring som kommer att ge lite ljus in i en mörk årstid (höst/vinter). Projektet lanserades först i Polen och har nu anlänt till Budapest där det arrangerades första gången 2022/23. Lumina Park Budapest arrangeras på Palatinus Beach, romantiskt belägen på Margaret Island.

Budapest är känt för sina vackra byggnader. När du går längs Donau på natten (eller njuter av en båttur på Donau), kan du bevittna stadens sanna skönhet medan du tittar på den vackra Kedjebron, parlamentet, slottet, Fiskarbastionen, Gellertstatyn, de andra broarna, Nationalteatern och många andra byggnader. Men om du kommer mellan slutet av oktober och början av mars kan du njuta av ännu mer ljus om du besöker Lumina Park på Margaret Island.

Lumina Park öppnar på kvällen (när det blir mörkt), vilket innebär att det varierar mellan 16:30 och 18:00 (beroende på när du bestämmer dig för att besöka parken). Sista gången för inträde till parken en viss dag är 20:00.

När du går in i parken kan du se vackra byggnader, djur, karaktärer och mer som får dig att förundras. Nedan kan du se några bilder från den första Lumina Park som någonsin arrangerats i Budapest.

Alla bilder kommer från den officiella hemsidan för Lumina Park Budapest.

Margaret Island är ett fantastiskt läge i Budapest värt ett besök för alla turister som kommer till Budapest. Det är ett lugnt läge utan trafik där du kan gå i timmar, springa, få en SPA-behandling på ett hotell eller bara ta med en bok för att koppla av och njuta av livet.

Lumina Park 2023/24

Datum: 19 october, 2023 – 4 marts, 2024
Plats: Palatinus, Margaret Island

Hur mycket kostar det att besöka Lumina Park i Budapest?

Det är billigare att besöka parken på vardagar än under helger. Entréavgiften för en vuxen varierar mellan 4000 och 4500 HUF. Det finns familjebiljetter tillgängliga för familjer som bestämmer sig för att besöka parken tillsammans.

Kan jag ta med min hund till Lumina Park?

Även om Margaret Island är ett perfekt ställe att gå ut med din hund så får du inte ta med hunden till Lumina Park. Detta beror troligen på att hundar kan skada dekorationerna i parken.

Hur mycket behöver jag för att gå i parken?

Om du går runt hela parken på den rekommenderade rutten kommer du att gå cirka 1,5 km. Beroende på hur många bilder du tar och hur snabbt du går kommer du med största sannolikhet att spendera 1-2 timmar i parken.

Hur kommer jag till Lumina Park?

Det enklaste sättet att ta sig till parken är med buss nummer 26 som går från Nyugati Palyaudvar och Arpad Hid. Detta stannar vid ingången till Palatinus. Om du anländer med bil finns det några parkeringsplatser tillgängliga på Margaret Island vid Grand Hotel Margitsziget, men dessa är begränsade. Det är också möjligt att åka spårvagn 4 och 6 till hållplatsen mitt på Margaretabron och gå därifrån.

Kan jag köpa något att äta och dricka i parken?

Det kan bli ganska kallt i oktober, november, december, januari och februari i Budapest. Som ett resultat är det trevligt att veta att det finns stånd i parken där du kan köpa varma drycker och smårätter att njuta av medan du tittar på parkens underverk.


Vi hoppas att du kommer att trivas i Budapest och i Lumina Park. Om du har ytterligare frågor, skriv dem i kommentarsfältet nedan. För att läsa mer om andra konserter, evenemang, festivaler och marknader i Budapest, titta på vår Budapest-kalender.

Share
Tags:

Date

Oct 19 2023 - Mar 04 2024
Expired!

Location

Palatinus
Palatinus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *