Home Events - Budapest Guide Sport EM i fotboll: Var kan man se det i Budapest?
Fotbolls EM i Budapest

EM i fotboll: Var kan man se det i Budapest?

Ungerns landslag i fotboll har kvalificerat sig till EM i fotboll för tredje gången i rad. Som ett resultat kommer de att bära de ungerska färgerna och kämpa för landets ära än en gång när EM i fotboll arrangeras i Tyskland i juni och juli 2024. Den här artikeln ger lite information om det ungerska laget och vad som väntar , men framför allt information om hur du som fotbollsentusiast kan se de olika matcherna från turneringen när du besöker Budapest.

Få anser att det ungerska laget är bland favoriterna att vinna EM i fotboll. Ärligt talat, ungrare tror inte att de kommer att vinna heller. Men det ungerska laget är en tuff motståndare, och det är därför de lyckades kvalificera sig till knockout-steget under EM 2016 (efter att ha vunnit sin grupp framför Portugal som senare vann turneringen, Österrike och Island). Tyvärr slutade det hela snabbt i utslagsstadiet efter att ha förlorat med 4-0 mot Belgien.

2021 hamnade ungrarna i en mycket tuff grupp tillsammans med Portugal, Frankrike och Tyskland. Det började med en ful 3-0 förlust mot Portugal, innan de spelade oavgjort mot Frankrike, för att sedan spela oavgjort mot Tyskland i senaste matchen. Ingen dålig prestation heller, men tyvärr inte tillräckligt för att nå utslagsstadiet.

I sommar kommer Ungern att spela mot “enklare” lag än 2021, men det är svårt att förutsäga om de kan kvalificera sig till knockout-stadiet eller inte.

Ungerns matcher under EM 2024.

Ungern hamnade i grupp A under EM i fotboll. Förutom Ungern består gruppen av Tyskland, Skottland och Schweiz. Ungern kommer att spela mot de olika lagen på följande datum och tider.

  • 15 juni, 15.00: Ungern – Schweiz (RheinEinergieStadion, Köln)
  • 18 juni, 18.00: Ungern – Tyskland (MHPArena, Stuttgart)
  • 23 juni, 21.00: Ungern – Skottland (MHPArena, Stuttgart)

Det här kommer att bli oerhört intressant. Vill du heja på ungrarna, ledda av Marco Rossi (en italiensk gentleman)? Här har du några förslag på var du kan se evenemanget i Budapest.

Var man kan se EM i fotboll i Budapest.

Vi har redan skrivit en artikel om hur man kan se sommar-OS i Paris i Budapest, och informationen här är väldigt lik den informationen.

På en TV där du bor eller online.

Det enklaste alternativet är att se matcherna på M4 på en TV där du bor i Budapest. Kanalen är tillgänglig på alla TV-apparater i Ungern och kommer utan extra kostnad, så den är tillgänglig var du än hittar en TV. De har också livestreamar av varje enskild match på deras hemsida, vilket gör det enkelt att se alla matcher, även om du inte har en TV i närheten. För mer information om hur du ser EM i fotboll online, titta på den här artikeln.

På en bar, en restaurang, ett kafé eller en pub i Budapest.

Det finns massor av platser där du kan se EM i fotboll i Budapest. Här har du några alternativ.

  • Champs Pub (Dohány utca)
  • Champs Sziget (Margaret Island)
  • Pointer 5 (flera platser i Budapest)
  • Jack Doyle’s bar (Pilvax köz).

Vid Szabadság tér (Frihetstorget) i Budapest.

Detta är den mest populära platsen för att titta på sport offentligt i Budapest. Den har använts för de senaste sommar-OS, FIFA-VM och EM i fotboll, så vi förväntar oss att den kommer att användas igen för detta ändamål under sommaren 2024. Den är lätt att hitta, bara gå från St. Stephen’s Basilikan i riktning mot det ungerska parlamentet, och du kommer att gå över detta fantastiska torg som har en fantastisk atmosfär under de olika fotbollsmatcherna.

Se EM i fotboll utomhus i Budapest på Szabadság Tér.
Se EM i fotboll utomhus i Budapest på Szabadság Tér.

Glöm inte att dyka upp och heja fram ditt favoritland, men heja alltid med respekt och bli inte arg om ditt lag förlorar. Det handlar om sport och att ha det underbart, att fira livet tillsammans med andra. Ta med ditt glada humör och ha en underbar tid när du tittar på EM i fotboll när du besöker Budapest.

Om du vill läsa mer om andra saker som händer i Budapest, besök vår Budapest-kalender.

Share
Tags:

Date

Jun 14 2024 - Jul 14 2024
Expired!

Time

All Day
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *