Home Events - Budapest Guide Sport Sommar-OS 2024: Var kan man se evenemanget i Budapest?
Sommar OS i Budapest

Sommar-OS 2024: Var kan man se evenemanget i Budapest?

Vi ser alla fram emot de olympiska sommarspelen i sommar. Det kommer att bli flera veckor med fantastiska tävlingar, massor av spänning, spännande stunder, oförglömliga upplevelser, och allt utspelar sig i den vackra miljön i staden Paris. Varför skriver vi ens om sommar-OS i Paris i vår Budapestguide? För det är ett evenemang som kommer att påverka livet i Budapest i sommar, även om du är sportfreak eller inte!

Ungern är en sportälskande nation, och den här sommaren kommer att bli en fantastisk sommar. Även om ungrarna älskar sport är entusiasmen begränsad under vinter-OS (även om de fick sin första guldmedalj i ett vinter-OS någonsin 2022). Men när solen börjar skina kommer ungrarna fram, och de är en nation som normalt vinner någonstans mellan 5-10 guldmedaljer under sommar-OS. De är först och främst skickliga inom vattensporter som simning, rodd och vattenpolo, men de har talanger och förhoppningar om medaljer i flera andra sporter också.

Med en kombination av EM i fotboll (där Ungern spelar) och sommar-OS ser vi fram emot en fantastisk idrottssommar. Lokalbefolkningen är ivriga att se dessa evenemang, och många turister har ett hemligt hopp att få en glimt av sitt favoritlag under EM i fotboll och sina favorittävlingar under sommar-OS när de sätter sig ner för att dricka en kopp kaffe någonstans i Budapest.

Om du vill se sommar-OS i Budapest, vart ska du åka? Den här artikeln ger dig användbar information så att du kan se alla höjdpunkterna från sommar-OS.

Var ska man se sommar-OS i Budapest?

Om du är en introvert…

Om du är en introvert är det enklaste sättet att se sommar-OS i Budapest genom att slå på TV:n på ditt hotellrum eller i lägenheten där du bor. Leta efter den ungerska kanalen M4, eftersom den här kanalen kommer att sända hela dagen från olympiska sommarspelen i Paris. När det finns flera samtidiga händelser kanske du vill leta efter M5 dessutom, eftersom den här kanalen sänder händelser som inte kan ses på M4 (eftersom kanalen visar någon annan händelse).

Du kan se sommar-OS på din TV på ditt hotellrum i Budapest.
Du kan se sommar-OS på din TV på ditt hotellrum i Budapest.

Om du befinner dig någonstans i Budapest utan TV kan du slå på din dator, surfplatta eller telefon och besöka webbplatsen www.mediaklikk.hu. Där hittar du länkar till livestreamen av kanalen M4. När du klickar på den här länken kan du direkt se livestreamen från sommar-OS på hemsidan. Detta är endast tillgängligt för personer i Ungern. Om du befinner dig utomlands och vill streama sommar-OS online på M4 i Ungern eller någon annan kanal, följ instruktionerna i följande artikel.

Ju fler desto bättre

Är du en extrovert och skulle älska att vara ute bland folk när du tittar på sommar-OS under din vistelse i Budapest? Det finns flera lösningar, och här kommer vi att dela några av dem.

På restauranger och kaféer.

Du är inte den enda som är intresserad av sport. Många som arbetar på restauranger och kaféer vill se höjdpunkterna medan de jobbar, och eftersom gästerna också vill ta reda på vad som är på gång slår många ställen på sina TV-apparater under denna period så att gästerna kan se vad som händer medan de äter och dricker. Det är med andra ord väldigt lätt att hitta sådana platser i Budapest. Om det är viktigt för dig att se en speciell händelse, kontakta caféets restaurang direkt och fråga om de kommer att ha en TV som visar händelserna från sommar-OS eller inte. Om svaret är ja, gå dit. Om inte, gå någon annanstans!

Baserat på erfarenheter från tidigare år finns det flera restauranger och kaféer på Vörösmarty Tér (och i närheten) med skärmar utomhus, vilket gör det enkelt att kombinera en paus med att se sommar-OS.

Sportbarer och pubar.

Är du ett hårt sportfan? Vill du se sommar-OS på en plats som till 100 % handlar om sport och där du är omgiven av andra sportfreaks? Det finns flera sportbarer och pubar i Budapest där du kan titta på sport under hela året, och ännu mer under de olympiska sommarspelen. Glöm inte att boka bord om det är viktigt för dig att få plats under en speciell tillställning.

Champs Sport Pub (Dohány utca 20)

Förmodligen den mest kända sportpub i Budapest. Den har mer än 40 tv-skärmar, tre stora skärmar och tillgång till mer än 50 sportkanaler över hela världen.

Champs Sziget (Gasztro Sétány 1)

Vi pratar fortfarande om märket Champs, men den här gången är det på den vackra Margaretaön i Budapest. Denna plats har mer än 25 TV-apparater, projekt och LED-väggar, och är en fantastisk plats att kombinera fritid med sport (prova 5 km löparbanan runt ön), och naturligtvis titta på sport.

sommer os
Jack Doyle’s Bar (Pilvax Köz 1-3)

En fantastisk irländsk bar i centrala Budapest om du vill titta på sport. Du behöver bara gå i 2-3 minuter när du lämnar gågatan Váci utca för att hitta denna plats, och den är perfekt för att äta, dricka och heja på.

Pointer Pub (5 platser i Budapest)

Om du går runt och upptäcker en Pointer Pub, då har du hittat ett bra ställe. Här kan du äta gigantiska hamburgare, smaka krispiga pizzor, äta engelsk frukost eller äta en traditionell ungersk wienerschnitzel. Varumärket Pointer har ett brett urval av öl, så du kommer inte att förbli törstig om du bestämmer dig för att titta på sommar-OS eller något annat sportevenemang på någon av dessa pubar.

Det här är några bra alternativ för sportpubar i Budapest.

Hur mycket kostar en öl och något att äta i dessa barer?

Priserna är olika mellan de olika ställena, men om vi tittar på Champs som exempel så kan du köpa hamburgare och varmrätter där till priser som varierar mellan 8 och 15 euro. Om du känner dig törstig kostar en pint öl mellan 4 och 6 euro. Vill du hålla nere alkoholhalten så kostar en flaska Coca-Cola (0,25L) 2,5 euro.

Se sommar-OS utomhus!

Skulle du hellre sitta ute och njuta av solen, de fantastiska sommartemperaturerna och en gigantisk skärm där du kan se sommar-OS tillsammans med hundratals andra?

Det finns flera platser för offentliga visningar av sommar-OS i Budapest, ofta tillsammans med små vagnar där du kan köpa något att äta och dricka.

Szabadság Tér (Liberty Square)

Detta populära torget ligger i centrala Budapest, mellan Sankt Stefansbasilikan och det ungerska parlamentet. Det är ett magnifikt torg, och vid torget kan du hitta ett stort monument som restes för att hedra den sovjetiska armén som befriade Budapest 1945. Framför detta monument höjs normalt en stor skärm under stora sportevenemang. Det finns ett populärt kafé mitt på torget, och byggnaderna runt torget är värda att ta en titt på också (eftersom de är majestätiska och väldigt snygga).

sommar-os utomhus i Budapest
Allee (köpcentrum)

Det populära köpcentret Allee lägger normalt till en storbildsskärm bredvid centrum, tillsammans med bänkar och bord. Det här är inte en plats med massor av turister, men här kommer du att träffa lokalbefolkningen som tittar på sport, chattar och dricker något trevligt bredvid den populära köpcentret. Du kan enkelt ta dig till köpcentret med tunnelbanelinje nummer 4 (Újbuda-központ), eller med spårvagn nummer 4, 18 eller 47.

Vi kommer att lägga till fler platser på listan när evenemanget närmar sig. Om du har information om andra offentliga visningar i Budapest, skriv en kommentar nedan så lägger vi till den i listan.

Ha det bra i Budapest och njut av sommar-OS!

Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att njuta av dina dagar i Budapest, både när du utforskar de vackra attraktionerna i Budapest och tittar på höjdpunkterna från sommar-OS i Paris.

För information om andra saker som händer i Budapest, läs vår artikel: “Vad händer i Budapest.”

Share

Date

Jul 19 2024 - Aug 11 2024
Ongoing...

Time

All Day
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *