Home Events - Budapest Guide Festivaler Downtown Wine and Champagne Festival
champagne festival

Downtown Wine and Champagne Festival

Det finns gott om möjligheter om du vill njuta av en festival med härlig atmosfär när du är i Budapest. Om du är ett fan av vin och champagne, så finns det flera festivaler att välja mellan, men en av de trevligaste är “Downtown Wine and Champagne Festival” som arrangeras i centrala Budapest vid Liberty Square.

Festivalen arrangerades första gången 2023 och den har mycket gemensamt med Downtown Beer Festival, en festival som normalt arrangeras på samma plats några dagar efter vin- och champagnefestivalens slut. Kom till Budapest några dagar så får du chansen att dricka massor av vin och champagne först, följt av välsmakande öl några dagar senare. Vill du smaka ännu mer vin och champagne på en mer lokal festival under samma period, läs mer om Budafok Wine and Champagne Festival här.

Det fina med denna festival är att den ligger i centrala Budapest och det är helt gratis att komma in på festivalområdet. Men om du planerar att dricka vin och champagne som serveras under festivalen måste du köpa det officiella festivalglaset.

Förutom att ge dig chansen att dricka mycket, kommer det också att finnas montrar vid torget där du kan köpa traditionell ungersk gatumat, godis och läsk.

Downtown Wine and Champagne Festival 2024

  • Plats: Liberty Square (Szabadság tér)
  • Datum: 27 augusti – 1 september.

Vill du läsa mer om andra festivaler, konserter, utställningar eller löpartävlingar i Budapest? Du kan hitta detta och mycket mer information i vår Budapest-kalender.

Letar du efter ett hotell nära festivalområdet? Det ligger i centrala Budapest, så alla hotell eller lägenheter nära festivalområdet ger dig en perfekt utgångspunkt för att utforska Budapest. Använd kartan nedan för att hitta något som passar dig!

Booking.com

Glöm inte att du kan zooma in och ut på kartan för att hitta ett hotell precis där du skulle vilja hitta ett.


Har du några kommentarer eller frågor angående denna festival eller andra program i Budapest? Du kan använda kommentarsfältet nedan så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig!

Share

Date

Aug 27 2024 - Sep 01 2024

Time

All Day

Location

Szabadsag ter, Budapest
Szabadsag ter, Budapest
Szabadsag ter, Budapest
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *