Beer Festival

Downtown Beer Festival

Vill du smaka mer än 250 sorters öl? Låter det trevligt att äta gatumat från olika foodtrucks på ett av de vackraste torgen i Budapest? Välkommen till Downtown Beer Festival i Budapest!

Ungern är ett land känt för sin vinproduktion, men det får mer och mer uppmärksamhet på grund av ölproduktion. Som ett resultat hyllar flera festivaler ungersk öl, och Downtown Beer Festival är en av dem. Om du vill dricka ännu mer öl bör du komma till Budapest för Budapest Beer Week (arrangeras normalt i maj).

En av de fantastiska sakerna med denna ölfestival är att den är helt gratis. Vem som helst kan besöka det vackra Szabadság tér (Frihetstorget) under festivalen utan att betala. Du måste betala om du vill äta och dricka, men det tillkommer ingen avgift för att besöka området.

Festivalen har ett speciellt glas som krävs för att köpa öl från de olika foodtruckarna. Med andra ord, om du verkligen vill vara en del av festivalen kan de häftiga festivalglasen betraktas som en entréavgift (som du bara behöver betala om du vill konsumera öl på festivalområdet). Priset på ett sådant glas är cirka 10 euro.

downtown beer festival budapest

En bra sak med denna festival är att den är populär bland lokalbefolkningen. Som ett resultat kommer du att träffa massor av ungrare om du kommer till festivalområdet.

Downtown Beer Festival 2023

Plats: Szabadság tér
Datum: 29 augusti – 3 september (tisdag – söndag)

Pris: Det är gratis att komma in men vill du dricka öl måste du köpa det officiella ölfestivalglaset som har ett pris på cirka 10 euro

Hur tar man sig till festivalområdet?

Frihetstorget ligger mycket centralt i Budapest. Det ligger mellan det ungerska parlamentet och St. Stefansbasilikan. Som ett resultat går många människor över detta torg när de upptäcker staden på egen hand. Om du vill resa till torget med kollektivtrafik är de bästa alternativen spårvagn nummer 2 och promenad från parlamentet, eller genom att använda den blå tunnelbanan och gå från hållplatsen “Arany János utca.” Om du är vid Vörösmarty-torget (ett mycket populärt torg i Budapest), gå till Budapest Eye och följ “Oktober 6. utca” tills du hamnar vid festivaltorget.

Om du kommer till Budapest för en längre period, glöm inte att bara några dagar senare är det dags för den årliga Buda Castle Wine Festival, den största vinfestivalen i Ungern. Det är definitivt en festival värd att besöka om du vill dricka och smaka mer av de alkoholhaltiga vätskorna som produceras i Ungern.

Letar du efter ett boende nära festivalområdet?

Vill du bo så nära festivalområdet som möjligt? Det är ett bra ställe att bo på, inte bara på grund av festivalen utan för att det ligger i centrala Budapest. Följaktligen kan du besöka kända attraktioner och populära områden i staden till fots om du bor nära Downtown Beer Festival-området.

Det finns massor av hotell i området, och du kan även hitta billigare alternativ som vandrarhem och lägenheter. Titta på kartan nedan för att hitta förslag på var du kan bo och hur mycket det kommer att kosta om du bestämmer dig för det.

Booking.com

Vi hoppas att du kommer att trivas i Budapest. Om du har ytterligare kommentarer eller frågor, använd kommentarsfältet nedan.

Share

Date

Aug 29 2023 - Sep 03 2023
Expired!

Location

Szabadsag ter, Budapest
Szabadsag ter, Budapest
Szabadsag ter, Budapest
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *