Shopping

Ungrarna gillar att shoppa. Turister gillar att shoppa. Alla gillar att shoppa! Därför finns det gott om möjligheter för kvinnor att timme efter timme gå omkring i shopping center och marknader. Generellt är priserna på elektronik lika som övriga europa, även priserna på kläder stiger, men det finns fortfarande många platser som du kan hitta god kvaitet till ett bra pris. Nedanför har vi radat upp några av de bästa shoppingplatserna.

Arena Plaza
Den nyaste och största shopping centert i Budapest. Det öppnades i november 2007, och även om det var stökigt i starten, så har det blivit mycket populärt bland ungdomar i Budapest. I varuhuset finns en stor Tesco stormarknad och många mode märken som Peek & Cloppenburg, Terranova, Zara, H&M, Springfield, Mexx, Marks & Spencer, Mango, Lacoste, Retro och många fler. Alla de stora snabbmats resturangerna finns representerade. Det enda stora minuset är där varuhuset är plaserat. Om du åker med till Keleti Pályaudvar med Metro så är det 5 minuters promenad där ifrån.
Adress: 1087 Budapest, Kerepesi út 9
Metro stop: Keleti Pályaudvar (Röd Metro linje)

West End Citycenter
West EndDet är den mest populäraste och det sägs att det är den största i hela central Europa. Det finns många affärer, en stor biograf (några filmer visas med engelsk tal), bra mat möjligheter, och de flesta affärer finns här.
Adress: 1062 Budapest, Váci Út 1-3
Metro stop: Nyugati Pályaudvar (Blå Metro linje)

Mammut
Detta varuhus ligger på Buda sidan och har två byggnader. Affärerna är lite dyrare här, men många gillar att handla här, detta är inte favoriten bland Ungrarna.
Address: 1024 Budapest, Lövõház Street 2-6
Metro stop: Moszkva Tér (röd metro)
Mer information: Mammut´s Hemsida

Arkad
Detta är varuhuset som tjejer gillar som älskar att shoppa kläder. Med alla de nyaste mode butikerna, detta är stället de drömer om när de har tråkigt i skolan. För de som inte gillar att shoppa kläder så mycket, så kan detta varuhuset bli lite tråkigt. Detta är stället som många ifrån Budapest skulle välja framför West End Citycenter.
Address: 1024 Budapest, Lövõház Street 2-6
Metro stop: Örs Vezér Tere (röd metro linje)

Váci Utca (Gågatan)
Detta är en stor gågatan med många affärer som bara går bättre och bättre. I november 2007 öppnades ett stort shoppingvaruhus på denna gågata som har en stor H&M butik och New Yorker bland annat. På gågatan hittar du bland annat Zara, Promod, C&A, Mango, Salamander, Humanic, Marks and Spencer och flera butiker där du hittar present gåvor. I den norra änden ligger den kända Gerbeaud Cafét och konfektaffär, och i södra änden ligger den stora marknadshallen. Gågatan är inte så lång så det är lätt att gå igenom.
Address: Vaci Utca
Metro stop: Vörösmarty Utca (gul metro linje), Ferenciek Tere (blå metro linje)

Den stora marknadshallen (saluhallen)
MarknadshallenI källaren hittar du fiskaffärer, bottenvåningen finns det kött- och fruktaffärer, och på andravåningen finns alla turistartiklar en turist kan drömma om; tavlor, schack bräden, vykort, väskor, t-shirts, glas, spelkort…allting! Denna marknaden är inte så populär bland ungdomar, men prova gärna!
Öppet tider: Mån-Fre 7:00-18:00, Lör 7:00-14:00
Address: Fõvám Tér
Metro stop: Kalvin Tér (gå mot Donaun där ifrån)

Bilder: Shopping Budapest

Share