Simmnings VM i Budapest 2017

Simmnings VM i Budapest 2017

Mellan 14 juli och 30 juli är det dax för simmnings VM i Budapest. Är du intresserad av evenemanget? Här finns mer information.

Simmnings VM 2017 skulle ursprungligen varit arrangerat i Mexico. Dem vann nämligen lott dragningen men plötsligt visade det sig att det blev för dyrt och då beslutade de sig att ge bort möjligheten att vara arrangör. Lyckligtvis så har Ungern en mycket sport intresserad statsminister som med en gång sa att Ungern blir gärna arrangör (samma man som gärna ville att Ungern skulle arrangerat OS 2024) och där med blir Simmnings VM 2017 arrangerat i Budapest i Ungern.

För att kunna arrangera evenemanget har huvudstaden byggt en helt ny arena som heter Danube Arena. Den ligger på pest-sidan inte långt ifrån den nordligaste bron som heter Arpad bron. Hit kan man enkelt ta sig med Metro via den blåa linjen och gå av vid Arpad bron. Där ifrån är det inte långt att gå till arenan.

Det är inte bara den nya Danube arenan som kommer att användas utan även Alfred Hajos arenan som ligger på Margareta ön. Det är mycket enkelt att ta sig till denna arenan med spårvagn 4 alt. Nr 6 som går på samma spår. Gå av vid stoppet mitt ute på margareta bron för att sedan gå några hundra meter ner till arenan på margareta ön. Man kan även ta en buss från West end tågstation (Nyugati Palyaudvar) eller Arpad bron som tar dig hela vägen till margareta ön ända fram till arenan.

VM i simmning i Budapest och Ungern

Danube Arena kommer att användas för synkroniserad simning, dykning och ordinarie simning.
Alfred Hajos arena kommer att användas för vattenpolo medans några lyckliga kommer att åka till Balaton sjön där utomhus övningarna kommer att äga rum. Skulle du behöva hjälp med transport till Balaton sjön så är det bara att ta kontakt med oss så hjälper vi er med det. För att resa innom Budapest rekomenderar vi att använda vanliga taxi men för flygplats transport till ditt hotell i Budapest hjälper vi gärna till att ordna transport i förväg!

Sim grenarna kommer att äga rum i den andra delen av mästerskapet. Vattenpolo är hela tiden medans dykning och konstsim är i den första delen av mästerskapet.

Simmnings VM i Budapest 2017

Vad finns det att göra när det inte händer något under sim VM?

Om du har mycket fritid och undrar vad man kan göra i Budapest är detta några förslag från våran sida:

  • Ta fram tränings kläder och spring runt Margareta ön. Banan som går runt ön är ca 5 km och är en mycket bra upplevelse!
  • Ta en guidad tur med oss i Budapest med svensktalende guide. Se allt som denna vackra stad har att visa dig med sevärdigheter och lär känna stadens historia på en av våra privata turer med bil.
  • Om du är törstig så kanske vårt bryggeri besök är bland de bästa aktiveteterna. Smaka ungerskt öl (4 olika) få god mat serverad och ha lunch eller middag på en restaurang med bryggeri i bakrummet.
  • Hörs det fint ut med en kall vinkällare där du får en läcker middag med fem rätter och sex glas vin? Det erbjuder vi dem som tar vinrestaurangen i centrum av Budapest. Du kan läsa mer om det programmet här.

Har du lust att se båda Danube Arena och Alfred Hajos arena från Donau? Då kan du ta en båttur där du får mat och dryck serverad undertiden. För att se båda dessa är turen med fyra rätters middag den perfekta turen! Du kan läsa mer om flodkryssning på Donau här.

Då är det bara att göra sig klar tills Sim VM i Budapest. Ungrarna kommer att hejja väldigt mycket på sin stora stjärna, the Iron Lady som även är känd som Katinka Hosszu. Hon är stor stjärna så om du har lust på god stämmning bör du besöka Danube Arena en gång då hon ska ut och simma! För dig som inte kan komma till evenemanget i Budapest så hittar du mer information här hur man kan se evenemanget på din dator, telefon eller tablet här.

Har du frågor, kommentarer eller något annat är det bara att använda kommentarsfältet här nedan!

Share

2 thoughts on “Simmnings VM i Budapest 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *