Matyas Pince

Matyas Pince har serverat sina gäster sendan 1904, och den är populär bland besökarna i Budapest. Den är namn given efter Kung Matthias, som också gav namn till Matthias kyrkan. Den ligger vid strand kanten av donau, precis vid Elisabeth bron. Dem har ett brett urval av exklusiva viner, och dem är väldigt stolta över deras fisksoppa, en Ungersk specialité. Dem har också “Fylld Paprika” på deras meny. Lägg även märke till dekorationen av restaurangen när du är där, den är mycket fin!

Restaurangen har levande ziggenare musik varje kväll, men för dem som är intresserade av folklore erbjuder dem en show för sina gäster varje onsdag och torsdag vid kl 20.00 på kvällen. Om du planerar att besöka restaurangen, reservera då ett bord på förhand!

Denna restaurang stängde under COVID-19 och har inte öppnat sedan dess. Det kan öppna i framtiden, men det är omöjligt att besöka denna restaurang för tillfället.

Mátyás Pince
Adress: 1056 Budapest, Március 15. tér 7-8
Metro: Ferenciek Tere

Bilder: Mátyás Pince

Share

One thought on “Matyas Pince

  1. Kristina says:

    Jag kom till Matyas Pince för att äta ungersk mat, och att uppleva Ungern. Efter att ha ätit gulasjsuppe, Kyckling Paprika och retes till dessert kände jag att mitt uppdrag var fullständig. Dessutom hade de zigenare musik i bakgrunden, och det var inte så högt att det var irriterande, men det var mycket trevligt faktiskt. Jag vet inte om jag någonsin kommer att återvända till Matyas Pince, men för att uppleva Ungern, var det absolut perfekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *