Påsk i Budapest

Påsk i Budapest

Påsken är precis runt hörnet och Budapest väntar på dig med bra väder, lite vind och massor av coola aktiviteter. Det är ofta riskfyllt att resa i påsken, eftersom du kan hamna på en destination där allt är stängt och du kan inte riktigt göra någonting.

Vad händer i Budapest? Mer information finnas här!

Påsk i Budapest

I Budapest finns det stora verksamheter tillgängliga varje dag och en populär aktivitet, såsom Szechenyi Thermal Bath är opa varje dag under hela påsken. När det gäller shopping är dom flesta affärer har stängt den 8 april och 9 (söndag och måndag), men förutom det er dom åpna varje dag. Om du ønsker shopping den 8 april och 9, föreslår vi att du åkar tillsammans med oss ​​på en utflykt till Szentendre.

I Szentendre är alla butiker  öppna (även den 8 april och 9) och här kommer du att kunna kombinera en härlig atmosfär med vinprovning, shopping, marcipan museum och en liten guidad tur. Läs mer om turén här!

Om du är törstig på grund av det fina vädret kan du också komma på ett bryggeri besök den 8 april och 9. Den stora vin middagen och utflykt till Etyek finns också på dessa dagar (och alla andra dagar under påsk).

De flesta Budapest museer är öppna under påsken, så om du letar efter en viss kunskap om ett speciellt ämne, läs mer om de olika Budapest museer. En av de bästa museerna i Budapest, är Museum of Fine Arts öppet varje dag under påsken.

För vissa handlar inte Påsken  bara om sevärdheter, museer och utflykter, men även tjänar som grund för sina liv, tron ​​på födelsen, döden och oppstandelsen tilJesus Kristus. Om det är du, kan det vara intressant att veta att det finns flera kyrkor där man kan delta påsk tjänster i Budapest. I St Stephens Basilica finns en gudstjänst klokka 10,00 den 8 april, och det finns tjänster där klokka 8,30, 10,00, 12,00 och 18.00 den 9 april. Detta är det finaste plats för en påsk tjänst i Budapest. Om du vill delta i en mer karismatisk kyrka  kyrka finnes det gudstjänst der l 10.00 den 8 april, medan Calvery kapell har tjänster på 8,00, 10,00 och 12.00 den 8 april.

Budapest väntar på dig med fantastiska och underbara påsk program. Följ med oss ​​och njut av skönheten i den ungerska huvudstaden, läckra gåslever och en vacker utsikt på en av de många resor på Donau.

Share