Julafton i Budapest

Aszu Budapest

Kommer du till Budapest för att fira jul? Eller kanske du bara är tvingad att fira julafton i Budapest? Vad kan man göra då? Var kan man äta en god jul middag i Budapest?

Ett generellt svar är att finare hotell har sina restauranger öppna där man kan äta. Men det är ju lite stiligare att gå ut och äta på julafton, problemet är att de flesta restauranger i Budapest är stängda. Men lyckligtvis är det några undantag och här hittar du två restauranger som kan vara mycket lämpade för en finare julmiddag den 24 december. Glöm inte att bord måste bokas, så om du önskar en av restaurangerna är det bara att beställa bord (gratis) på vår bords reservationssida så skickar vi bekräftelse med email så snart vi kan!

Julmiddag i Budapest

Aszu: Detta är en restaurang som räknas att vara bland de bättre i Budapest. Den ligger vid Stefansbasilikan och här får man mat och vin i bra kvalitet. Den har ingen Michelin stjärna men den är lika bra som om den hade en. Det är ett väldigt bra val för en väligt fin och god julmiddag. Här finns gulash soppa på menyn tillsammans med andra traditionella ungerska rätter samt en del internationella rätter.

Aszu Budapest
Aszu Budapest

Rezkakas: Denna restaurangen ligger precis ovanför gatan Aszu, läget på restaurangen är mycket centralt i Budapest. De är kända för att vara ännu mer Ungersk i stilen och har även live romerskmusik och gör sitt yttersta för att du ska få en helungersk upplevelse. Prisnivån på Rezkakas ligger lite över Aszus, men du bör räkna med att en huvudrätt kostar mellan 120 till 250 Sek.

Rezkakas Budapest
Rezkakas Budapest

Då är det bara att besöka vår sida för bordsreservation i Budapest.

Share