Stefansdagen

Den 20 augusti firar ungrarna namnet på sin första kung, kung Stephen. Detta är en av tre nationella helgdagar i Ungern, men den enda som inte är relaterad till en revolution eller ett politiskt uppror.

20 augusti är den “trevligaste” av de tre helgdagarna i Ungern. Människor släpps från sitt jobb och människor kopplar bara av hemma, går på utflykter och har en underbar tid. Men vad händer i staden Budapest den 20 augusti?

20 augusti i Budapest

Budapest den 20 augusti

Det finns en hel del mindre fester i stan. Det finns speciella fester framför slottet, vid den tidigare marknaden (nere vid Donau). Den här dagen smakar folk på det ungerska brödet, de smakar årets kaka i Ungern, och ibland finns det speciella föreställningar och flygtävlingar i stan.

Den viktigaste delen av 20 augusti-firandet är fyrverkerierna som varar från 21.00 till 21.30. Normalt kommer mer än 1 miljon människor in på gatorna i Budapest för att titta på evenemanget (längs Donau), och detta är den mest förenande firandet i Ungern varje år.

Vad gör man i Budapest den 20 augusti?

Som turist kommer du att märka att butikerna är stängda. Men de flesta museer är öppna, värmebadet Szechenyi är öppet, och så är de flesta restauranger runtom i staden. Om du vill njuta av en flodkryssning kommer det att finnas vissa skillnader i tidtabellerna på grund av fyrverkerierna som börjar klockan 21.00, men förutom det finns det inte mycket att tänka på.

Om du behöver hjälp med en flygplatstransfer, bokning av en vinmiddag eller kanske något annat program, kontakta oss eller titta här på budapestungern.se för mer information!

Share
Tags:

Date

Aug 20 2024

Time

All Day
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *