Home Events - Budapest Guide Festivaler Grisslaktning och korvfestival

Grisslaktning och korvfestival

Det kanske låter lite brutalt, men i 2020 kommer svinslakt- och korvfestivalen att återvända till Budapest. Det arrangerades för första gången 2014, och det måste ha varit populärt, för det har hållit det igång sedan dess.

Från 9 till 11 oktober är festivalen, så om du är i stan och vill smaka på lokal mat och dryck, samt se hur det går, kan du tänka på det här programmet.

korv Festival
sdr

Äldre människor kommer kanske ihåg grisslaktning från sin barndom, men för dagens ungdom är det ganska exotiskt. Av just denna anledning kan det vara intressant att gå med i detta program för att se mer om hur de gör korv, salami och liknande baserat på vad du får från mat från grisen. Det kommer också att finnas konserter under dagarna och andra spännande evenemang.

Grisslaktnings- och korvfestivalen är organiserad i Vasuttorteneti park (järnvägs historiska park) som har adressen Tatai utca 95 och ligger i Budapests 14: e distrikt. Det kommer inte att finnas många turister här, så om du vill träffa lokalbefolkningen och ta med dig denna festival, kolla in detta evenemang.

Eftersom det är en järnvägshistorisk park finns det också många fantastiska tåg och gamla bilar i området.

En bild från festivalområdet
En bild från festivalområdet

Grisslaktning och korvfestival 2020

9-11 oktober
Järnvägs historiska park

Hur kommer jag till festivalområdet?

  • Kör med buss 30, 30A eller 230 från Keleti Palyaudvar (röd / grön tunnelbana) eller från Ujpest Kozpont. Gå av bussen vid Rokolya utca.
  • Res med buss 120 från Arpad Hid eller från Ujpest Kozpont. Stig av vid Reitter Ferenc utca station.
  • Res med spårvagn 14 från Lehet ter (blå tunnelbana) till Korolya utca).

Skulle du hellre gå med i andra spännande program i Budapest som äger rum lite mer centralt? Kolla in vår Budapest Guide för information om bryggeribesök med massor av mat och ölvinprovningar, utflykter, guidade turerhämtning av privat chaufför och mycket mer!

Share

Date

Oct 09 - 11 2020
Expired!

Time

All Day

Location

Vasuttörténeti Park, Budapest
Vasuttörténeti Park, Budapest
Vasuttörténeti Park, Budapest
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *