Home Events - Budapest Guide Sport Budapest Night Run 2024

Budapest Night Run 2024

Budapest är en vacker stad, men den blir ännu vackrare när det är mörkt ute och ljuset tänds! Skulle det inte vara trevligt att se staden med egna ögon i mörkret när du springer en sträcka på 5, 10 eller 21 kilometer? Det är möjligt om du kommer till Budapest och deltar i Budapest Night Run, även kallat Generali Night Run.

Det började som ett enkelt lopp, men det har blivit ett av de mest populära sportevenemangen i Budapest. Stämningen är fantastisk och på grund av att det är på kvällen slipper du den extrema värmen, och du får se den vackra staden Budapest på natten. Alla distanser börjar vid Slottsträdgården (Várkert). Detta ligger på Buda-sidan, precis nedanför slottet (bredvid Donau). Därifrån springer du längs Donau mot Margaretaön. Detta gör att du kan se den mest kända parlamentsbyggnaden i världen med sin vackra belysning medan du springer. Du kommer senare att springa i slottsdistriktet, genom tunneln och i området nära Kedjebron. Allt som allt en fantastisk upplevelse. Under hela loppet finns det så kallade pacers som hjälper dig att hålla ditt tempo. Med andra ord, om du planerar att springa i ett tempo på 5 minuter per kilometer, följ personen som springer med en skylt som säger att de håller det tempot.

Budapest Night Run 2024

Datum: 31 august 2024
Mer information och anmälan: https://futas.maratonman.hu/generali-night-run

Ju tidigare du registrerar dig desto billigare blir det. Om du är väldigt sen kan du anmäla dig på plats innan loppet, men då bör du komma tidigt för att se till att allt blir klart i tid innan loppet.

Det finns också lopp för barn, vilket innebär att detta är ett evenemang för hela familjen.

Vill du se mer vad evenemanget handlar om? Titta på den officiella evenemangsvideon från 2022.


Vill du läsa mer om andra sportevenemang, konserter, utställningar, festivaler och happenings i Budapest? Ta en titt på vår Budapest-kalender.

Share
Tags:

Date

Aug 31 2024

Location

Varkert Bazar
Varkert Bazar
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *