Familjebesök

För inte så länge sedan läste jag i Funzine (tidning för turister på engelska) att man som turist borde försöka att få sig en inbjudan till en middagsfest eller en söndags lunch hos lokalbefolkningen, eftersom det troligtvis är det bästa sättet att lära känna lokalbefolkningen och för att få en smak av det lokala köket. Du är inbjuden från och med nu!

FamiljebesökTidspunkten bestämmer du någorlunda själv… antingen på vardagar efter 18.00 eller när som helst på helgen. Du besöker ett giftpar med två barn som bor på Buda sidan i en lägenhet på 70kvm, byggd 1970. Dem har två katter som är livrädda för gäster, så dem kommer du inte att läga märke till, annars är den en väldigt trevlig lägenhet! När du besöker familjen kommer du att få en traditionell ungersk middag i ett äkta ungerskt hem (som inte bara används av turister, men där familjen faktiskt bor). Det ger en autentisk känsla och maten är garanterat inte nedfrusen och sedan upptinad i förväg… här lagas allt ordentligt till presis innan eran ankomst.

Familjen värdar upp med 3 hemlagade rätter, dricka(öl, vin, läsk och liknande) har dem också på lager och om man har lust och frågar snällt kan man kanske få låna elgitarren till far i huset och lira lite. Och om man i tillägg kan några rock´n roll slagers ifrån -60,-70 eller -80 talet så blir han på superhumör! Det är förövrigt bra att veta att engelska kunskaperna i huset är begränsade. Dem förstår en del, men det är troligt att det blir teckenspråk också i löpet av kvällen.

Besök med middag varar i cirka 2-2 ½ timmer, och vi ordnar med transport till och från lägenheten. Transporten kostar ca: 3500HUF per väg och detta betalas direkt till chaufören. Besöket hos familjen är just nu gratis, men vi rekomenderar att ge en riklig gåva på vägen ut(dem har en låda stående vid dörren*).

Programmet är förövrigt tillgängligt allt ifrån 3-6 personer. Om man är flera kan man eventuellt fördela sig utöver flera tidspunkter. Om man är villig att sitta vid ett mindre bord och liknande kan man också komma flera, men då uteblir komforten!

Om du önskar ett sådant program, ta kontakt med oss och skriv önskat datum och tidspunkt, antal gäster, hotellnamn i Budapest och ett mobilnummer, så ska vi pröva att ordna upp så att ni bättre kan lära känna hurdant folk faktiskt lever och bor i Budapest i Ungern.

* Många undrar på vad en riklig gåva är… vi föreslår 4,000-5,000 HUF per person som inte är mycket med tanke på allt vad man får under besöket, men som sagt det är helt upp till var och en!


Intressant? Skriv ett mail!

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Telefonnummer

  Ditt meddelande

  Antispam:

  Share

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *