Vinprovning

Vinprovning i Budapest
Vinprovning i Budapest

Ungern är känt för sina många vin och för sin goda mat. Den ungerska paprika som sätter sin starka inflytande på maten i landet faller alltid i smaken hos svenskarna. Men eftersom Budapest har mer enn 50 McDonald’s restauranger är det viktigt att undvika dessa, så du kan sätta tänderna i något riktigt ungerskt.

Vi hjälper till med detta och erbjuda en kombination av vinprovning och ungersk middag, eller båda var för sig, beroende på vad du är på jakt efter.

Kontakta oss

Erbjudande på vinprovninger i Budapest

Meny 1: Drinks of Hungary
Dette programmet foregår sentralt i Budapest og her får du en stor tallerken med ungarsk kjøttpålegg, salami og ost. Mens du spiser denne får du smake på:
2x Palinka (Ungarsk fruktbrandy), 2x øl, 2x vin, 1x champagne og 1x Unicum (unik ungarsk drikk).
Pris: 8.000 forint per person (ca 240 Sek).

Meny 2: Fem-rätters middag och seks viner i en vinrestaurang i centrala Budapest.
Här hittar du traditionella ungerska rätter och viner presenteras av vinkelner.
Pris: 13.000 forint per person (ca 385 Sek).

Meny 3: Tre-rätters vinmiddag i Budapest
Njut av en fantastisk tre-rätters vin middag i en vacker bakgård i centrala Budapest. Här kan du sitta utomhus (om du vill), medan du äter några av de bästa rätterna från det ungerska köket. Se bilder från denna middag och läs mer om det i den här artikeln (på norska) eller den här artikeln (på engelska).
Pris: 9.000 forint per person

Meny 4: Vinprovning på Donau
Om du bara vill smaka ungerska viner enkelt och titta på vackra Budapest medan du gör det är vinprovning på Donau från 19,00 till 21,00 varje kväll perfekt. Här smaker du 7 olika viner och njutar av utsikten .
Pris: 10,500 HUF per person (boka turen her)

Erbjudande på vinprovninger utanför Budapest

1: Vintur till Etyek
Åk med till vindistriktet som ligger närmast Budapest, ca. 30km från centrum. Den producerar vin i långa banor, och du kommer att få åka till en vingård för att smaka 5 viner i den övre klassen. Vid sidet får man en tallerk med ungarsk salami, skinke och ostar serverad. Du får också se produktionsområdet och en guidad tur in i vinvärlden. Denna gård levererar bland annat till Ungerns enda restaurang med ViaMichelin stjärna, Costes.
Pris (4-7 deltagere): 20,000 Forint per person
Pris (8 deltagere eller mer): 17,000 Forint per preson
* 4 deltagare krävs

2: Vintur till Szentendre
Slå två flugor i en smäll. Besök den vackra staden Szentendre och smaka en massa gott vin på en gång. Läs mer om programmet här: Halvdag Szentendre

3: Vintur til Balaton
Les information om denne turen på vår norske side i denne artikkelen

4: Vintur til Eger
Information om dette programmet på vår norske side.


Intressant? Skriv ett mail!

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Telefonnummer

  Ditt meddelande

  Antispam:

  Share

  8 thoughts on “Vinprovning

  1. Åsa says:

   Vinprovningen och maten var något helt makalöst och restaurangen….. hur fin som helst. Jag har rekommenderat detta till några vänner som ska dit om två veckor.

  2. Ann-Sofi says:

   Jag och 5 arbetskamrater var på denna jättetrevliga halvdags tur till Etyek. Vi smakade på goda viner och fick en guidning av en mycket kunnig och trevlig ägarinna. Detta är en tur vi varmt rekommenderar.

  3. Christine says:

   Vi var nio tjeter som gjorde en väldigt trevlig tur, Halvdag till Szentendre. Allt fungerade perfekt vi blev upphämtade vid hotellet i tid och fick en personlig guidning och diverse tips inför vår schoppingtur. Trots att vi var många fungerade allt och alla återvände nöjda till Budapest efetr en efetrmiddag i Szentende

  4. Jessica says:

   Vi är otroligt nöjd med vinmiddagen, både maten och vinerna var mycket goda, vi var tokmätta när vi gick därifrån!

  5. Anita says:

   När vi prövade på ”Drinks of Hungary” blev det en mycket trevlig upplevelse!
   Trevlig restaurang och bra service!
   Bokningen ordnades smidigt via internet när vi redan var i Budapest eftersom vi först då bestämde oss för att detta ville vi pröva!

  6. Marlen says:

   Vinprovningen med sex viner o fem rätters middag var helt fantastisk.Goda viner o god mat. Bokningen var smidig via internet o kanon service från er. Vi bokade även en kväll på resturangen Matyas pince,även detta en trevlig kväll med klasisk ungersk mat o underhållning. Kan varmt rekommendera båda.

  7. Conny Silvstam says:

   Hej. Vi är fyra personer som är intresserade av er meny 2, 5-rätters middag samt 6 glas vin! Vi kommer ner 1 maj, så gärna på kvällen då, eller möjligen kvällen efter, den 2 maj. Ge gärna feedback så snart som möjligt, så vi vet att det är bokat. Med vänlig hälsning,/Conny

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *